Ανοδική η αγορά επίπλων γραφείου

Κέρδη καταγράφει η αγορά επίπλων γραφείου στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το ποσοστό κέρδους να αγγίζει το 4,7%.

Αυτά τα δεδομένα προκύπτουν από την αναφορά του CSIL (Centre for Industrial Studies) με την έρευνα που εξέδωσε με τίτλο «Η ευρωπαϊκή αγορά για τα έπιπλα γραφείου», επιβεβαιώνοντας τις τάσεις μεγάλων αγορών, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας, των οποίων οι αποδόσεις ξεπερνούν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξης.

Το άνοιγμα των αγορών αυξήθηκε το προηγούμενο έτος, με τον ρυθμό εισαγωγών/κατανάλωσης να είναι αυξημένος κατά 35,5%, ενώ αυξητικός ήταν κι ο ρυθμός εξαγωγών/παραγωγής, με ποσοστό 39%. Το 2015 οι εισαγωγές από τις χώρες της Ευρώπης έφτασαν τα 2,795 εκατομμύρια ευρώ, νούμερο αυξημένο κατά 6,9% συγκριτικά με το 2014.

Εξίσου έντονες ήταν και οι εξαγωγικές δραστηριότητες, με αύξηση 6% για το 2015, με το συνολικό τζίρο εξαγωγών να αγγίζει τα 3,186 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τον υψηλό ρυθμό αύξησης των εισαγωγών, το εμπορικό ισοζύγιο παρέμεινε θετικό για το 2015 με 319 εκατομμύρια ευρώ.