Μικρή αύξηση εισαγωγών/εξαγωγών γερμανικού OSB

Μικρή ανάπτυξη σημειώνεται στο γερμανικό εμπόριο OSB για το δεύτερο τέταρτο του έτους, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική πορεία του που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Γερμανική Υπηρεσία εμπορίου, η αύξηση στις πωλήσεις OSB είχε αγγίξει το 20% από τις αρχές του έτους, με την ανάπτυξη να συνεχίζεται με ελαφρώς μειωμένα ποσοστά βέβαια, αλλά αυξητικά παρόλα αυτά, που αγγίζουν το 2%, με το συνολικό όγκο εξαγωγών να αγγίζει τα 129.794 κυβικά μέτρα.

Σε ότι αφορά τις εισαγωγές OSB αυτές εκτοξεύτηκαν κατά 38%, με τον όγκο να αγγίζει τα 182.096 κυβικά μέτρα για το πρώτο τέταρτο του έτους, με την αύξηση να συνεχίζεται στο υπόλοιπο του έτους, με ποσοστό που αγγίζει το 17%.

Οι εξαγωγές γερμανικού OSB είναι αυξημένες κατά 10% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, με την ανάπτυξη αυτή να αποδίδεται στην ανάπτυξη και άλλων μεγάλων αγορών. Εξαιρετικά ανοδικές ήταν κι οι εισαγωγές οι οποίες σημείωσαν αύξηση κατά 27%, συγκρινόμενες πάλι με το 2015, με το συνολικό όγκο να αγγίζει τα 362.400 κυβικά μέτρα!