Αύξηση εσόδων κατά 6,5% για την Blum

Χάρη στα πρωτοποριακά προϊόντα, την έντονη διεθνή παρουσία της σε μεγάλες εκθέσεις του κλάδου, αλλά και τις επενδύσεις που πραγματοποιεί, η Blum απολαμβάνει μια αύξηση των εσόδων της που αγγίζει το 6,5% για το οικονομικό έτος 2015 – 2016.

Ο ετήσιος τζίρος άγγιξε τα 1.665, 17 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2015-2016, το οποίο κι έληξε στις 30 Ιουνίου. Κύριοι παράγοντες της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας του Group ήταν η εξέλιξη και η διάθεση καινοτόμων προϊόντων, η έντονη παρουσία του σε διεθνείς εκθέσεις και event, καθώς επίσης και οι μεγάλες και στοχευμένες επενδύσεις του ομίλου. Το 50% του κύκλου εργασιών της Blum δημιουργήθηκε στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το 15% στις αγορές των Η.Π.Α.

Ανάμικτες οι οικονομικές συνθήκες των ευρωπαϊκών αγορών

Όλες οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης έφεραν θετικά νούμερα για τη Blum, ενώ οι ιθύνοντες του ομίλου είναι ευχαριστημένοι κι από τη συμπεριφορά των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης, με εξαίρεση τις αγορές της Τουρκίας και της Ρωσίας, γεγονός που αποδίδεται στις πολιτικές αναταραχές που ταλανίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τις δυο χώρες. Εξαιρετικά ακμάζουσα όμως ήταν η δραστηριότητα της Blum στη Βόρεια Αμερική, εν αντιθέσει με την τεταμένη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη Νότια Αμερική και ειδικότερα στις αγορές της Βραζιλίας.

Στην ήπειρο της Ασίας όμως, οι περισσότερες αγορές τα πάνε εξαιρετικά καλά, με ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με την Blum να σημειώνει αύξηση στις πωλήσεις της, στη Μέση Ανατολή, αλλά και την Αφρική.

Οι ευχαριστημένοι υπάλληλοι τα θεμέλια για την επιτυχία

Αυτό που δήλωσε ο CEO της Blum Gerhard E. Blum, «Το κλειδί της επιτυχίας της Blum είναι το συνεχές κίνητρο που δίνουμε στους υπαλλήλους μας, καθώς και η άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των τμημάτων, αποτελούν τις κυριότερες αιτίες της επιτυχίας μας». Το προηγούμενο οικονομικό έτος η Blum αριθμούσε 6.849 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο, αριθμός αυξημένος κατά 334 άτομα συγκριτικά με το οικονομικό έτος 2014 – 2015. Μάλιστα από τις αρχές Σεπτεμβρίου 80 νέοι υπάλληλοι θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους στο τεχνικό κέντρο της Blum στην Αυστρία.

Πλήθος επενδύσεων

Ο συνολικός όγκος των επενδύσεων το 2015-2016 άγγιξε τα 173,64 εκατομμύρια. Πιο συγκεκριμένα, ένα 3οροφο κτίριο, καθώς και μια πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ενώ μια ακόμα αποθήκη η οποία θα φέρει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο θέμα των logistics θα είναι έτοιμη την ερχόμενη άνοιξη. Επιπλέον, η Blum ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες για ένα νέο εργοστάσιο στο Dornbirn, ενώ η αυστριακή εταιρεία έχει επενδύσει και στη χώρα μας, μιας και από το Μάρτιο του 2016 έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή γραφείων και αποθηκών, οι οποίες αναμένεται να τελειώσουν στα τέλη του έτους.

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες

Ακόμα ένας κύριος μοχλός ανάπτυξης για τη Blum, ήταν η εξέλιξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ακολουθώντας παράλληλα όλες τις νέες τάσεις του design, με την Blum να προσφέρει εξελιγμένες λύσεις για όλες τις τεχνολογίες κίνησης και μηχανισμών. Όπως ο μηχανισμός Tip-On Blumotion ο οποίος συνδυάζει μηχανικό και αθόρυβο άνοιγμα  και κλείσιμο, ο οποίος μάλιστα είχε τοποθετηθεί σε πολλές κουζίνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Μιλάνου. Όμως η γκάμα των προϊόντων της Blum συμπληρώνεται κι από άλλες υπηρεσίες προς το καταναλωτικό κοινό, όπως ο Online Product Configurator, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να βρουν ότι ακριβώς χρειάζονται για την κουζίνα τους, εύκολα και γρήγορα, αλλά και η mobile εφαρμογή η οποία διευκολύνει τους υπολογισμούς των διαστάσεων για την τοποθέτηση κι επιλογή ενός προϊόντος.

Προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2016-2017

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Blum η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το ερχόμενο οικονομικό έτος είναι αρκετά δύσκολη. Σε αυτό συμβάλλει και το ασταθές περιβάλλον λόγω Brexit, που αναμφίβολα έχει αποσταθεροποιήσει τις αγορές της Ευρώπης. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι κυρώσεις που υποβλήθηκαν στη Ρωσία, αλλά και την ασταθή πολιτική κατάσταση της Τουρκίας. Σε αυτό που ευελπιστεί ο όμιλος της Blum είναι να παραμείνουν σταθερές οι αγορές της Βόρειας Αμερικής, αλλά και της Ασίας-Ειρηνικού. Παρόλα αυτά η Blum εκτιμά ότι και το 2016 – 2017 η πορεία της θα είναι ανοδική.