Το ιδιαίτερο… γραφείο

Ο χώρος εργασίας είναι πολύ σημαντικός για την απόδοση του προσωπικού. Ένα μοντέρνο και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του εργαζόμενου με πολλαπλά οφέλη για την εταιρεία. Ας δούμε έναν ιδιαίτερο εργασιακό χώρο!

Με την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής, οι άνθρωποι έδειχναν να βαριούνται τα τετριμμένα μοτίβα που περιελάμβαναν σκυρόδεμα και γυαλί, αποζητώντας κάτι πιο μοντέρνο και εκσυγχρονισμένο. Ένα τέτοιο δείγμα διαφοροποίησης είναι ο εργασιακός χώρος που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, ο οποίος «πλημμυρίζει» από τη χρήση μπαμπού σε διάφορους χώρους του. 

Άλλωστε η αρχιτεκτονική έχει συχνά επιρροές από τη φύση, μιας και η τελευταία δημιουργεί όμορφα μοτίβα παντού. 

Ζωντανός κι ενδιαφέρον χώρος

Όπως δήλωσε κι η ομάδα αρχιτεκτόνων,  κύριο μέλημα της ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου γεωμετρικού χώρου, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα και η πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Παράλληλα οι μηχανικοί έπρεπε να εξετάσουν ενδελεχώς πολλά πρακτικά προβλήματα και να βρουν λύση, όπως στους τομείς του φωτισμού, του κλιματισμού, αλλά και της ρευματοδότησης, αλλά και των γραμμών τηλεφωνίας και internet. 

Οι αρχιτέκτονες «έπαιξαν» πολύ με το χώρο, όπου στο πάτωμα, αλλά και στην οροφή κάθε ορόφου, έχουν τοποθετήσει κρυμμένα φώτα, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα όλες τις ώρες της ημέρας. 

Χώροι εργασίας ιδιαίτερης αισθητικής

Οι χώροι εργασίας της εταιρείας του Elephant-Parade, αντανακλούν πλήρως το χαρακτηριστικό του κλάδου, ενώ εκφράζει πλήρως τις πολιτιστικές και αισθητικές του αξίες. Όλα τα γραφεία, αλλά και γενικότερα οι μικροί χώροι, προσφέρουν την απαιτούμενη αίσθηση ιδιωτικότητας στον εργαζόμενο, αλλά όλοι επικοινωνούν με τον μεγάλο χώρο, συνθέτοντας έτσι ένα αρμονικό τελικό αποτέλεσμα. 

 

Εκτεταμένη χρήση μπαμπού

Στο ασιατικό αρχιτεκτονικό σύστημα, το μπαμπού κατέχει περίοπτη θέση ως δομικό υλικό. Έτσι και στα γραφεία της Elephant-Parade, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση του. Βλέπετε η Κίνα παράγει μεγάλες ποσότητες από το εν λόγω υλικό, το οποίο ξεχωρίζει τόσο για την αντοχή του, όσο και για το όμορφο τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει!