Roto: Πρωτοπόρος τόσο σε εταιρική επικοινωνία όσο και σε marketing

Με επιτυχία στέφθηκε  η 8η Διεθνής Ημέρα Τύπου για το Εμπόριο που διοργάνωσε o όμιλος Roto  (Internatinal Roto Trade Press Date) τον προηγούμενο Νοέμβριο, καθώς ενημέρωσε με το διεξοδικότερο τρόπο τους 60 δημοσιογράφους από 18 χώρες, που πήγαν στις Βρυξέλλες για το σκοπό αυτό. Η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν άριστη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενoυς . Ο όμιλος Roto παραμένει  ισχυρή ευρωπαϊκή δύναμη στις πόρτες και στα παράθυρα, παρά τη διεθνή κρίση στις συγκεκριμένες αγορές και τη διεθνή οικονομική κρίση, καταφέρνοντας να διατηρήσει σταθερά τα οικονομικά του μεγέθη το 2013, και να προβλέπει  αντίστοιχη πορεία  το 2014, μια χρονιά που αναμένεται εξίσου δύσκολη με την προηγούμενη, με σημάδια ωστόσο  ελάχιστης ανάκαμψης. «Η  Roto σκοπεύει να μείνει στο δρόμο προς την επιτυχία", τόνισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Roto,  Δρ. Eckhard Keill,  το 2014  θα είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά, καθώς αναμένεται πτώση στις περισσότερες αγορές, με πηγές για συγκρατημένα μηνύματα αισιοδοξίας από λίγες περιφερειακές  αγορές.

Ο Όμιλος Roto  επιδιώκει σταθερά την απεξάρτισή του όσο είναι εφικτό  του από τις αγορές που πλήττονται ιδιαίτερα, επενδύοντας ταυτόχρονα σε καινούργιες ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως είναι οι αγορές  της Βόρειας, της Κεντρικής και της Λατινικής Αμερικής.  Το οικονομικό επιτελείο της Rota έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των πωλήσεων κατά 2-5% κατά την τρέχουσα χρήση. Επίσης, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα του ομίλου καθιστά δυνατές εκ νέου εξαγορές επιχειρήσεων, μία από τις οποίες ενδέχεται να ανακοινωθεί  μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

Επιπλέον, παρά το ότι η στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου στοχεύει στην καθιέρωσή του από ευρωπαϊκή δύναμη σε διεθνή, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη γερμανική του ταυτότητα. Σήμερα η Roto  διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Βραζιλία, την Κίνα και τον Καναδά. Το brand name Roto είναι παρόν σε 43 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το όνομα της Roto είναι ταυτισμένο με την εγγύηση «german made»,  που σημαίνει την παγκόσμια δέσμευση της να ακολουθεί  τις γερμανικές προδιαγραφές ποιότητας και αξιών, ως θεμέλιο σε όλες τις διαδικασίες, τα προϊόντα, τα συστήματα και τις υπηρεσίες της.

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας διεθνώς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, το συμπέρασμα μιας πρόσφατης έκθεσης  των Ηνωμένων Εθνών, που κάνει λόγο για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη μόλις 2%  το 2013.   Κατά την ανάλυση των στοιχείων από τον Δρ. Κeill, έμφαση δόθηκε  σε συγκεκριμένες περιοχές: στη Λατινική Αμερική που έχει ήδη παρουσιάσει  μεγάλη ανάπτυξη  και η οποία αναμένεται να επιβραδυνθεί, και στην ευρωπαϊκή οικονομία που θα συνεχίσει να υποφέρει από την επικρατούσα κρίση χρέους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) η BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) δηλώνει  πλέον ότι σε οικονομικό επίπεδο « η έκρηξη τελείωσε».

Βεβαίως, υπάρχουν και κάποιες θετικές ειδήσεις: οι ΗΠΑ αναδύονται από την ύφεση και η  Γερμανία παραμένει η κινητήρια δύναμη για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ωστόσο,  ο Δρ. Keill ανησυχεί, ότι η «γενναιοδωρία» που επιδεικνύεται από το CDU / CSU και SPD στις τρέχουσες συνομιλίες για το συνασπισμό τους, θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας. Η δε συνολική προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2014 είναι ελαφρώς πιο θετική, αλλά εξακολουθούν  να υπάρχουν κίνδυνοι. Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roto  προειδοποίησε για προβλήματα διεθνώς, που μπορεί να αποδειχθούν ωρολογιακές βόμβες, όπως η δυσχέρεια χρηματοδότησης και οι κρίσεις χρέους,  το παγκόσμιο πλεόνασμα χρήματος και η πολιτική εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων.