Ο όμιλος ΙΚΕΑ αυξάνει τον όγκο παραγγελιών ξυλείας από τη Ρωσία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγάλος σουηδικός όμιλος, αναμένεται να αυξήσει τις αγορές ακατέργαστης ρώσικης ξυλείας κατά 10-15% σε ετήσιο επίπεδο.

Κύριο μέλημα του ομίλου ΙΚΕΑ, με αυτή τη κίνηση είναι να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή πρώτων υλών στα εργοστάσιά της για να μπορέσει να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση από το αγοραστικό της κοινό.

Τα έπιπλα του ΙΚΕΑ είναι κατασκευασμένα κατά κύριο λόγο από πεύκο και σημύδα σε ποσοστό 53 και 16,5% αντίστοιχα. Οι κυριότεροι προμηθευτές της εταιρείας προέρχονται από την Πολωνία (το 25% της ξυλείας που προμηθεύεται ο όμιλος), αλλά και της Ρωσίας σε ποσοστό 7% . Συνολικά το Group ΙΚΕΑ προμηθεύεται περίπου 11,125 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ξύλου από τη Ρωσία.

Από αυτόν τον όγκο τροφοδοτούνται κυρίως τα ΙΚΕΑ που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, αλλά και στην Κίνα. Σε αυτό όμως που είναι κάθετοι οι ιθύνοντες των ΙΚΕΑ είναι στο ποιοτικά standards που πρέπει να διαθέτει η εισαγόμενη ρώσικη ξυλεία, τα οποία γίνονται ακόμα πιο αυστηρά από την 1η Σεπτεμβρίου, μιας και όλες οι πρώτες ύλες που θα προμηθεύεται το ΙΚΕΑ θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση FSC.