Το νέο project του AHEC

Ο AHEC (American Hardwood Export Council) σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Alison Brook, την Aruo και το London Design Festival, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο project κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ξύλο.

Πιο συγκεκριμένα το όνομα που έδωσαν στο συγκεκριμένο project είναι «Το χαμόγελο» το οποίο θα εκτεθεί στο Chelsea College of Arts από τις 17 Σεπτεμβρίου, έως και τις 12 Οκτωβρίου. Η Brooks κατασκεύασε «Το χαμόγελο» με σκοπό να δείξει τις άπειρες δυνατότητες που υπάρχουν από την εφαρμογή και χρήση του ξύλου, ακόμα και για αστικές εφαρμογές, τις οποίες θα μπορούν πολύ εύκολα να τις περιεργαστούν το ευρύ κοινό. Οι εξειδικευμένοι τεχνίτες της Arup έβαλαν τα δυνατά τους και δημιούργησαν αυτή την ιδιαίτερη κατασκευή, η οποία έχει ύψος 3,5 μέτρα, πλάτος 4,5 και μήκος 34 μέτρα, όντας ένας κυρτός ορθογώνιος σωλήνας. Αυτός ο «σωλήνας» σε ένα σημείο του αγγίζει το έδαφος (όπως ένα ελαστικό), όπου εκεί ακριβώς υπάρχει ένα σημείο εισόδου από το οποίο μπορεί να μπει ο επισκέπτης, περπατώντας από τη μία άκρη ως την άλλη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για τον AHEC είναι ένα από τα σημαντικότερα project της τελευταίας δεκαετίας, μιας και «δείχνει πόσο πολύ έχει προχωρήσει η εφαρμογή ξύλου τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας έτσι την επανάσταση στις κατασκευές με ξύλο», όπως άλλωστε δήλωσε κι ο David Venables, ο Γενικός Διευθυντής του AHEC για την Ευρώπη. Τα panels θα κατασκευαστούν από την εταιρεία Züblin στην Γερμανία, μια εταιρεία πρωτοπόρα στην κατασκευή και επεξεργασία ξυλείας.