Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, μετά από συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου KINGDOM UNIVERSITY του Μπαχρέϊν (Bahrain,) φιλοξένησε τον περασμένο Οκτώβριο τέσσερις φοιτήτριες του εν λόγω τμήματος, στο πλαίσιο ανταλλαγών φοιτητών και τεχνογνωσίας μεταξύ των ακαδημαϊκών τμημάτων. Οι φοιτήτριες, οι οποίες φιλοξενήθηκαν στη Σπουδαστική Εστία του παρ/τος Καρδίτσας (εθελοντική προσφορά: κα. Όλγα Τζουβάρα) και είχαν δωρεάν διατροφή (χορηγία της εταιρείας Top Κraft Α.Ε.), ήταν οι κ.κ. Shahed Babbili, Abeer Janahi, Rabab Bakhiet, Aysha Alsaeed, τελειόφοιτες φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής, καταγόμενες (αντίστοιχα) από Συρία, Υεμένη, Αιθιοπία και Μπαχρέϊν.
Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη περιελάμβανε την παρακολούθηση μαθημάτων σε θεωρητικά και εργαστηριακά τμήματα, όπως: Ιδιότητες ξύλου και χρήσεις του, Σχεδιασμός επίπλου, Σύγχρονα σχεδιαστικά προγράμματα επίπλου, Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών, Φωτορεαλισμός και κίνηση, Βιομηχανικός σχεδιασμός επίπλου Ι, Αναγνώριση και μικροσκοπική παρατήρηση ξύλου, AutoCAD II (3D Design) & Μηχανήματα κατεργασίας ξύλου. Τα μαθήματα αυτά υποστήριξαν οι ειδικοί-καθηγητές του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου προσφέροντας εθελοντικό διδακτικό έργο.
Πέραν της εκπαίδευσης, το Τμήμα οργάνωσε και ξενάγηση των ξένων φοιτητριών σε αξιοθέατα της περιοχής μας όπου και επισκέφτηκαν (Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, κεντρική αγορά της Καρδίτσας) και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χώρα μας καλύτερα και να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής κουλτούρας και φιλοξενίας όταν θα επιστρέψουν στις χώρες τους. Το πρόγραμμα ανταλλαγών θα συνεχιστεί και το εαρινό εξάμηνο 2014 και 4 φοιτήτριες του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το KINGDOM UNIVERSITY του Μπαχρέϊν. Επίσης, ο Τομέας Σχεδιασμού Επίπλου (Furniture Design) του Τμήματος προγραμματίζει για το άμεσο μέλλον πρόταση συνεργασίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο ή/και πρόγραμμα εντατικής κατάρτισης με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο του Μπαχρέϊν αφού υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας και πολύ έντονο ενδιαφέρον γι’ αυτό το αντικείμενο στις Αραβικές χώρες.