Υψηλή διάκριση για τον καθηγητή δρ. Γιώργο Μαντάνη

Γιώργος Μαντάνης
Δρ. Γιώργος Μαντάνης

Σε ερευνητική εργασία με τίτλο,  «Updated sciencewide author databases of standardized citation indicators» των John P. A. Ioannidis, Kevin W. Boyack & Jeroen Baas που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Stanford, με βάση έναν νέο δείκτη αναγνώρισης της έρευνας, συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του συνεργάτη μας, καθηγητή Γιώργου Μαντάνη, από το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η πρόσφατα ανανεωμένη λίστα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, περιέχει τους 100.000 κορυφαίους ερευνητές του πλανήτη σε κάθε αντικείμενο, σε αυτή συμπεριλαμβάνονται πολλά ονόματα Ελλήνων επιστημόνων, ανάμεσα τους και ο γνωστός και πολυγραφότατος κ. Γιώργος Μαντάνης. Συνολικά, 665 ονόματα καθηγητών των ελληνικών ΑΕΙ βρίσκονται σε αυτή την ξεχωριστή θέση.

Η έρευνα αυτή αξιοποιεί στοιχεία από τη βάση Scopus®, αναλύει παραμέτρους και δείκτες επιστημονικής ποιότητας και εν τέλει, ξεχωρίζει (σε κάθε επιστημονική περιοχή), τα ονόματα του ανώτερου 2% των πλέον επιδραστικών ερευνητών. Ο κ. Μαντάνης συγκαταλέγεται στη λίστα αυτή και ξεχωρίζει για το ερευνητικό του έργο στην περιοχή της επιστήμης ξύλου (materials/forestry).  Η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική και αποτελεί ένα τιμητικό γεγονός για τον κλάδο του ξύλου και των ξύλινων κατασκευών. Συγχαίρουμε θερμά τον κ. Γιώργο Μαντάνη για αυτή τη σπουδαία διάκρισή του, και του ευχόμαστε τα καλύτερα!

Στοιχεία της έρευνας αυτής παρουσιάζονται στους εξής ιστοτόπους: https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2
https://data.mendeley.com/public-files/datasets/


Σύντομο βιογραφικό του καθηγητή Γ. Μαντάνη
Ο Γιώργος Μαντάνης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966 και μεγάλωσε στο χωριό Στύψη της Λέσβου. Αποφοίτησε με άριστα από το Γενικό Λύκειο της Καλλονής το 1984. Κατέχει δίπλωμα Δασολογίας από το ΑΠΘ (1989), με ειδίκευση στην τεχνολογία ξύλου, καθώς και διδακτορικό δίπλωμα (1994) από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin – Madison των ΗΠΑ, στην επιστήμη ξύλου (wood science), μετά από υποτροφία McIntire-Stennis. Εργάστηκε για δύο χρόνια 1996-1997 στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και για τέσσερα έτη 1998-2001 ως ερευνητής στην εταιρεία ACM Wood Chemicals Plc. (σήμερα Chimar Hellas S.A.). Τα έτη 2002 έως 2019 υπηρέτησε το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (ΤΕΙ Θεσσαλίας), στην Καρδίτσα, και σήμερα είναι μέλος του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Παν/μίου Θεσσαλίας.