Στην παγκόσμια συμβουλευτική επιτροπή της Chiratae ο Andreas Hettich

Η Chiratae Ventures από την Ινδία διόρισε τον Andreas Hettich του Ομίλου Hettich στην παγκόσμια συμβουλευτική της επιτροπή. Ο Όμιλος Hettich με έδρα την Γερμανία είναι κορυφαίος κατασκευαστής εξαρτημάτων επίπλων.

Ο Andreas Hettich έχει δηλώσει αισιόδοξος για την ινδική αγορά και αναμένει από τις πιο  προηγμένες εταιρείες να μεταφέρουν τις ψηφιακές λύσεις και τα προϊόντα τους σε ευρωπαϊκές αγορές, ειδικά στη Γερμανία: «Το επίπεδο ψηφιοποίησης στην Ευρώπη είναι μέτριο και υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που οι ινδικές εταιρείες μπορούν να εισαγάγουν στην Ευρώπη. Οι ινδικές ψηφιακές λύσεις και προϊόντα έχουν μια τεράστια ανεκμετάλλευτη αγορά στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Sudhir Sethi, πρόεδρο και ιδρυτή της Chiratae Ventures (πρώην IDG Ventures India), παγκόσμιοι σύμβουλοι όπως ο Hettich, βοηθούν εταιρείες του portfolio τους να βρουν πελάτες σε νεότερες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης: «Πιστεύουμε ότι η μοναδική του προοπτική και τα διδάγματα από την καριέρα του θα προσθέσουν μεγάλη αξία στις εταιρείες χαρτοφυλακίου μας, οδηγώντας τες σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο». Η Chiratae ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2006 κι έχει επενδύσει σχεδόν 800 εκατομμύρια δολάρια σε ινδικές νεοσύστατες επιχειρήσεις μέχρι τώρα.

Στο portfolio της συμπεριλαμβάνονται εταιρείες όπως οι Bounce, Cure.fit, FirstCry, Flipkart, Forus, Lenskart, Manthan, Myntra (acquired by Flipkart), NestAway, Newgen, PlaySimple, PolicyBazaar, RentoMojo, Unbxd, Uniphore κ.α.