Το πολυτελές σπίτι-σπηλιά

Για την ακρίβεια μιλάμε για το Βeckham Creek Cave House στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, όπου ο αρχιτέκτονας κατασκεύασε μια κατοικία, μέσα σε ένα σπήλαιο ενός βουνού.

To πρωτότυπο αυτό σπίτι – σπήλαιο ανακαινίστηκε πρόσφατα, με γνώμονα να προσφέρει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις ενός πολυτελούς σπιτιού. Μάλιστα, highlight σημείο του, ο εσωτερικός καταρράκτης. 

Στην κουζίνα υπάρχει ένα custom-built ξύλινο τραπέζι για να απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες το ποτό τους, ενώ στο σαλόνι μπορούν να παρακολουθήσουν ταινία σε μια οθόνη 75 ιντσών. Εξίσου προσεγμένος όμως είναι και ο εξωτερικός χώρος της ιδιαίτερης αυτής κατασκευής, όπου υπάρχει αχυρώνας, ελικοδρόμιο και μια λίμνη, η οποία προσφέρει μια μαγευτική θέα, με την συνολική έκταση να ανέρχεται στα 260 στρέμματα.

Την παρούσα φάση το σπίτι νοικιάζεται, για 1.200 δολάρια, τη νύχτα από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και 1.600 από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Για όσους όμως ενδιαφέρονται για αγορά, είναι διαθέσιμη, με την τιμή της να αγγίζει τα 2,75 εκατ. δολάρια.