Η Sikkens παρουσιάζει ένα νέο σύστημα βαφής το οποίο προσφέρει αντίσταση στην φωτιά, αλλά και όμορφες ξύλινες εξωτερικές επενδύσεις κτιρίων

Η ξύλινη επένδυση είναι ένα ελκυστικό και σύγχρονο φινίρισμα το οποίο χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά σε  κτίρια διαφόρων τύπων .Ωστόσο η χρήση του ξύλου μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες επειδή είναι ένα υλικό που διευκολύνει την καύση.

Πλέον η πυροπροστασία στα δημόσια κτίρια αλλά και στις ιδιωτικές κατοικίες είναι σημαντική. Την λύση μας την παρέχει ένα σύστημα βαφής για ξύλινες κατασκευές που όταν το χρησιμοποιούμε επιτυγχάνει επιβράδυνση της φωτιές. Αυτό το σύστημα βαφής αποτελείται από το νέο αστάρι RUBBOL® WP 112 FR και σε συνδυασμό με μία από τις κορυφαίες τελικές επιστρώσεις λάκας RUBBOL® WF 33xx, παρέχει στην πρόσοψη από ξύλο έλατου, εκτός από πυραντοχή αλλά και ένα άριστο υψηλής ποιότητας αισθητικό αποτέλεσμα. Έχει εγκριθεί στην Ευρώπη σύμφωνα με τα πρότυπα EN 13501-1 (αντίδραση στη φωτιά), 13501-2 (ανάφλεξη) και EN 16755 (αντοχή). Επίσης, εγκρίνεται σύμφωνα με τη δοκιμή πυροπροστασίας SP Fire 105. Η έγκριση ορίζει την πυραντίσταση για ερυθρελάτης με ελάχιστο πάχος 19mm.

Σημαντικά πλεονεκτήματα
Τα πλεονεκτήματα του συστήματος είναι: 
-Απαιτείται 29% λιγότερο αστάρι έναντι των ανταγωνιστικών προϊόντων
-Ταχύτερο στέγνωμα του ασταριού περίπου σε 1-2 ώρες

Αυστηρές παράμετροι δοκιμής

Τα τεστ πυροπροστασίας  στοχεύουν  στον προσδιορισμό τριών κρίσιμων παραμέτρων της συμπεριφοράς ενός υλικού: αντίδραση στη φωτιά, ανάφλεξη και ανθεκτικότητα. Η αντίδραση στη φωτιά αναφέρεται στο πώς ένα υλικό ή ένα σύστημα συμβάλλει στην ανάπτυξη της φωτιάς και την εξάπλωσή της, ιδιαίτερα στα πολύ πρώιμα στάδια μιας φωτιάς, όταν η ταχεία και ήρεμη εκκένωση του κτιρίου είναι κρίσιμη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το παρέχουν οι επενδύσεις ξύλου. Η αντοχή υποδεικνύει την ικανότητα ενός υλικού ή συστήματος να αντιστέκεται – και στην ιδανική περίπτωση – να προλαμβάνει τη φωτιά. Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας στις κατασκευές. Η ανθεκτικότητα αναφέρεται στην ικανότητα ενός συστήματος να διατηρεί τις ιδιαιτερότητές του στην πυρκαγιά με την πάροδο του χρόνου.