SCM: 60 χρόνια συμμετοχής στη Ligna!

H μεγάλη εταιρεία SCM, στην φετινή Ligna συμπλήρωσε 60 χρόνια συμμετοχής στην μεγάλη έκθεση και το γιόρτασε με μια ειδική έκδοση.

Το εντυπωσιακό booth της SCM συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι προσήλθαν από 100 διαφορετικές χώρες, όπου έγιναν εξαιρετικές εμπορικές επαφές και συμφωνίες, με το Smart & Human Factory να κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, όπως κι όλες οι τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει η SCM και οι οποίες παρουσιάστηκαν στο υπέροχο booth της εταιρείας, έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Smart&Human Factory

Το Smart & Human Factory δημιούργησε ένα τεράστιο ενδιαφέρον με τα ευέλικτα και αρθρωτά αυτοματοποιημένα κελιά του, τα ρομπότ, αλλά και το λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας. Ένα έξυπνο και φιλικό παράλληλα προς το χρήστη εργοστάσιο, στο οποίο το τεράστιο διεθνές κοινό της Ligna, είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει.

Εξαιρετικά ικανοποιημένοι οι ιθύνοντες του ομίλου, μιας και τις ημέρες της έκθεσης πλήθος επαγγελματιών σύναψαν συμφωνίες με την SCM και ειδικότερα για τις νέες τεχνολογίες της μάρκας. Μεγάλη ήταν η ζήτηση από την Γερμανία και για το λόγο αυτό το stand της SCM επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Γερμανικού Υπουργείου Γεωργίας, Hans-Joachim Fuchtel, τον οποίο συνόδευαν οι Giovanni Gemmani, Πρόεδρος του SCM Group, ο Luigi De Vito, Division Managern της SCM, καθώς και ο διευθυντής επικοινωνίας του ομίλου, Gian Luca Fariselli. Ο κ. Fuchtel επαίνεσε το ευρύ φάσμα των τεχνολογικών λύσεων που είναι μοναδικές σε διεθνές επίπεδο: από τα νέα ψηφιακά ελεγχόμενα κέντρα επεξεργασίας για πάνελ, μασίφ ξύλου κ.α., μέχρι τα πιο πρωτοποριακά ολοκληρωμένα μοντέλα επεξεργασίας.

Εξαιρετικό το οικονομικό έτος για την SCM

Ο συνολικός τζίρος που κατέγραψε η SCM στα τέλη του προηγούμενου έτους, ξεπέρασε τα 700 εκατ. ευρώ, όπου πάνω από το 70% του κύκλου εργασιών αφορούσε αποκλειστικά το τμήμα ξύλου, το οποίο είχε ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2018, ο ιταλικός όμιλος απέκτησε την αμερικανική εταιρεία Dms, με ειδίκευση στη κατεργασία πλαστικών και σύνθετων υλικών, έχοντας προηγηθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη γερμανική εταιρεία HG Grimme. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η SCM σημείωσε αύξηση πωλήσεων τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες ηπείρους, χάρη σε μια διαρκώς αυξανόμενη παρουσία σε μεγάλες αγορές.

Πληθώρα νέων μηχανημάτων!

Η SCM παρουσίασε νέα μοντέλα για κάθε είδος κατεργασίας ξύλου στη Ligna 2019. Στο Smart & Human Factory, το οποίο ξεπερνά τα παραδοσιακά συστήματα αυτοματισμού, ο κάθε πελάτης έχει τη δυνατότητα να φέρει στα μέτρα του τα μηχανήματα που τον εξυπηρετούν για την παραγωγή του, καλύπτοντας κάθε ανάγκη, εξ ου και το γεγονός πως το περίπτερο της SCM ασφυκτιούσε από κόσμο. Highlight, η παρουσία ενός μαγευτικού τραπεζιού 12 μέτρων από αρχαίο ξύλο kauri, κατασκευασμένο από το Riva1920, του γνωστού Maurizio Riva, σχεδιασμένο από τον Renzo και τοn Matteo Piano. To επόμενο ραντεβού το ανανέωσε η SCM για την επόμενη Ligna στις 10 με 14 Μαΐου 2021.