Η SADIMAC συστήνει τα νέα πρωτοπόρα τεμαχιστικά της SCM

Η ευρεία σειρά τεμαχιστικών της SCM συνεχίζει να εξελίσσεται, προκειμένου να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες στην επεξεργασία πάνελ, από μία μαζική παραγωγή έως την παραγωγή «μίας παρτίδας».

Είτε μιλάμε για ανεξάρτητα μηχανήματα είτε για ενσωματωμένες λύσεις ή αυτοματοποιημένες γραμμές, τα τεμαχιστικά της SCM είναι το αποτέλεσμα μίας συνεχούς έρευνας και εξέλιξης και στόχος τους είναι να προσφέρουν ακόμα πιο υψηλά πρότυπα όσον αφορά στην παραγωγικότητα, την ταχύτητα εκτέλεσης, την ποιότητα κοπής και τη μείωση της φύρας των υλικών.

Το μεγάλο εύρος των μοντέλων εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με την πλατφόρμα IoT Maestro connect και υποστηρίζεται με νέο λογισμικό για απλή και βέλτιστη χρήση από τον χειριστή.

Εξαιρετικές επιδόσεις προσφέρουν παράλληλα οι δίσκοι της Leitz. Η SCM ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με τον Γερμανικό Όμιλο Leitz ως ΟΕΜ συνεργάτη, ο οποίος θα κατασκευάζει τον αρχικό εξοπλισμό για δίσκους διαμόρφωσης πάνελ. Πρόκειται για μία νέα συνεργασία που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του Γερμανικού Ομίλου Leitz προς την τεχνολογία αιχμής της SCM και που ωθεί τη σειρά τεμαχιστικών Gabbiani σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα όσον αφορά στην αντοχή και την αξιοπιστία.

Νέα γωνιακή τεμαχιστική GABBIANI A2: σχεδιασμένη για φιλόδοξα σχέδια σε μειωμένους χρόνους και χώρους

Η νέα gabbiani a2 σχεδιάστηκε για να καλύπτει τις απαιτήσεις επεξεργασίας πάνελ είτε σε επίπεδο μαζικής παραγωγής είτε σε επίπεδο μεμονωμένης παραγωγής. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εταιρειών που αποζητούν ένα πιο καθαρό μηχάνημα και περιβάλλον εργασίας. Το νέο μοντέλο που ανέπτυξε η SCM είναι εξοπλισμένο με τις επιλογές προβολής δίσκου 95, 115 και 125 και προσφέρει μέγιστη απόδοση όσον αφορά στην παραγωγικότητα και την ποιότητα κοπής.

Οι καινοτομίες αυτές επιτυγχάνονται χάρη στις νέες λειτουργικές μονάδες που υποστηρίζει όλη η σειρά μηχανημάτων.

 • Μονάδα δίσκων για αυτόματη, ταχεία αλλαγή εργαλείων με ακρίβεια.
 • Flexcut 1D: πραγματοποιεί εξαιρετικά σύνθετα σχέδια κοπής σε ταχείς χρόνους.
 • Δυναμική πλαϊνή ευθυγράμμιση: για ταχεία τοποθέτηση κατά τη διαδικασία κοπής.
 • Σύστημα μηδενικής σκόνης: επαναστατική μονάδα για μέγιστη καθαριότητα της μηχανής και του περιβάλλοντος, χάρη σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα κουρτινών για τον έλεγχο της σκόνης ανά τμήμα. Ενεργοποιούνται σε κάθε κοπή, προκειμένου να περιορίσουν τα πριονίδια και να διασφαλίσουν την πλήρη απομάκρυνσή τους.
 • Αυτόματη ετικετοποίηση στην τροφοδοσία: αυτόματο σύστημα επισήμανσης των πάνελ πριν το στάδιο της κοπής. Δραματική μείωση των χρόνων επεξεργασίας.

Η νέα GABBIANI P/PT: υπεροχή και τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην κοπή πάνελ και τις ύψιστες δυνατότητες

Η νέα αυτόματη τεμαχιστική επιστρέφει στην αγορά με σημαντικές νέες προσθήκες.

 • Νέες προβολές δίσκων 60 και 80 mm.
 • Διακόπτης αυτόματης επιλογής δίσκου, ως στάνταρ λειτουργία.
 • Αυξημένη ισχύς κινητήρα.
 • Δυνατότητα διαχείρισης της ταχύτητας της λεπίδας.
 • Μονάδα δίσκων που καλύπτει κάθε ανάγκη διεργασίας και σεταρίσματος. Σε λίγα δευτερόλεπτα, η συσκευή “SAW SET” πραγματοποιεί γρήγορο σετάρισμα των εργαλείων με ακρίβεια, μέσα από ηλεκτρονική προσαρμογή, επιτρέποντας την εύκολη χρήση του μηχανήματος και προσφέροντας αύξηση στην παραγωγικότητα.
 • Εμφύσηση αέρα και στο τραπέζι της μηχανής: τα βαριά και ευαίσθητα υλικά κυλούν ομαλά με την εμφύσηση αέρα στο τραπέζι κοπής που προστατεύει ενάντια στους κινδύνους της τριβής.
 • Έως και 30% μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε περιορισμένο χώρο χάρη στο Flexcut1.
 • Υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης εγκάρσιων και διαμήκους κοπών ταυτόχρονα.

Η χρήση κινητήρων χωρίς ψήκτρες που κυλούν σε γραμμική οδό με ρουλεμάν ανακυκλοφορίας μειώνει την τριβή ανάμεσα στα μηχανικά μέρη και προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Η εξαιρετική ευελιξία της μηχανής διασφαλίζεται και με την παρουσία κεντρικών δαγκάνων, οι οποίες μπορούν να εξαιρεθούν από το χώρο εργασίας, ώστε τα κομμάτια με διαφορετικό πλάτος να ασφαλίζονται και, κατ’ επέκταση, να μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε είδους διαφορετική κοπή χωρίς να περιορίζεται η κίνηση (προαιρετικό).

MAESTRO ACTIVE CUT: απλό, ισχυρό λογισμικό για τον προγραμματισμό και τη δημιουργία πάνελ χωρίς περιορισμούς
Το Maestro active cut είναι το νέο λογισμικό αποκλειστικά σχεδιασμένο για τα τεμαχιστικά μηχανήματα της SCM. Έχει αναπτυχθεί από τους τεχνικούς της SCM, ώστε το μηχάνημα να διαθέτει:

 • αξιόπιστο και πολλαπλών χρήσεων περιβάλλον εργασίας που μπορεί να εξατομικευτεί σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.
 • απόθεμα υλικών: δημιουργία μίας αποθήκης πάνελ με ενσωματωμένη αμφίδρομη σύνδεση με το Maestro active watch.
 • απόθεμα υπολειμμάτων: αυτόματη εναποθήκευση των υπολοίπων από τα κομμάτια εργασίας, τα οποία εμφανίζονται μαζί με το απόθεμα υλικών.
 • διαχείριση των μερών κατά την επεξεργασία: χώρος στάθμευσης για τα ολοκληρωμένα προϊόντα, τα υπολείμματα και τα άχρηστα υλικά.

Πρόκειται για ένα αρθρωτό λογισμικό: οι στάνταρ λειτουργίες του Maestro active cut μπορούν να επεκταθούν με τη χρήση πρόσθετων (plugins για αναφορές, επεξεργαστή γραφικών, κ.α.).

MAESTRO OTTIMO CUT: λογισμικό για τη βελτιστοποίηση της κοπής των τεμαχιστικών
Το Maestro ottimo cut είναι το επαγγελματικό λογισμικό που προσφέρει η SCM για τον έλεγχο της συνολικής διαδικασίας κοστολόγησης και βελτιστοποίησης της τεμαχιστικής μηχανής. Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία απλών και αποδοτικών προγραμμάτων κοπής.

Υποστηρίζει τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • διαχείριση πάνελ με νερά (εγκάρσια και διαμήκη),
 • διαχείριση των αποθεμάτων από τα υλικά, τα κομμάτια εργασίας και τις λεπίδες,
 • προληπτικός υπολογισμός του κόστους και του χρόνου επεξεργασίας,
 • εξατομικευμένη εκτύπωση αναφοράς με στατιστικά δεδομένα παραγωγής,
 • επισημάνσεις με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών,
 • η αποστολή προγραμμάτων κοπής με στοιχεία επισημάνσεων περιλαμβάνεται στον έλεγχο της τεμαχιστικής.

Sadimac
Eπίσημος αντιπρόσωπος της SCM στη Βόρεια Ελλάδα
www.sadimac.com
Τ: 23940 20577