Όλα για την οικολογία στην Μιανμάρ!

Τι κι αν η χώρα είναι για πολλά χρόνια παραγωγός κι εξαγωγέας ξυλείας; Η κυβέρνηση της Μιανμάρ πήρε την απόφαση να αρχίσει την εισαγωγή ξύλου, ώστε να προστατέψει τα δάση της!

Όμως ακόμα κι αν αρχίσουν οι εισαγωγές ξυλείας, οι τοπικές εταιρείες παραγωγής κι επεξεργασίας ξύλου θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους. Σύμφωνα με τον U Kyaw Zaw, υπεύθυνο του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Μιανμάρ κι άλλες χώρες στην περιοχή του Ειρηνικού έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν αυτή τη τακτική με σκοπό τη προστασία των δασών τους.

Κατά το οικονομικό έτος 2014-2015 η Μιανμάρ σταμάτησε κάθε εξαγωγή ξυλείας, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευσε και τη υλοτομία, με απώτερο σκοπό να αποκατασταθούν τα δάση της. Το υπάρχον στοκ σύμφωνα με τους ιθύνοντες της κυβέρνησης αναμένεται να έχει πουληθεί έως τα τέλη του 2017, το οποίο παράλληλα  θα καλύψει τις ανάγκες των τοπικών εργοστασίων και κατασκευαστών. Σύμφωνα με μεγάλο έμπορο ξυλείας της Μιανμάρ, η εισαγωγή ξυλείας μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετικά βιώσιμη ιδέα για να αναζωογονηθούν τα δάση μας. Επιπρόσθετα μερικά προϊόντα μπορεί να προσφέρονται σε χαμηλότερες τιμές λόγω της εισαγωγής τους.