Κι ο AHEC στο Woodtech Forum

To American Hardwood Export Council στηρίζει έμπρακτα τη προσπάθεια εξωστρέφειας της MEDEXPO, με τη συμμετοχή του στο πρώτο μεγάλο Woodtech Forum το οποίο θα λάβει χώρα στις 26 – 27 Νοεμβρίου στη Damietta της Αιγύπτου.

Το Αμερικάνικο Συμβούλιο Εξαγωγών Ξυλείας το οποίο έχει μια έντονη δραστηριοποίηση στη χώρα της Αιγύπτου, με τις συνολικές εξαγωγές του να αγγίζουν τα 8,74 εκατομμύρια δολάρια, (νούμερο που αφορά το πρώτο 5μηνο του 2016), θα είναι ο κύριος χορηγός του event.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά του Τμήματος Γεωργίας της Αμερικής, οι εξαγωγές σκληρής ξυλείας προς την Αίγυπτο έχουν αυξηθεί σημαντικά (κατά 15% σε όγκο εξαγωγών και κατά 4% σε τζίρο), νούμερα που σηματοδοτούν την εκ νέου δραστηριοποίηση της Αιγυπτιακής αγοράς επίπλου. Με βάση αυτά λοιπόν, ο AHEC στηρίζει σθεναρά το Woodtech Forum, μιας και μέσω αυτού οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν τη δυνατότητα να «εκπαιδεύσουν» τους επισκέπτες του event για όλα τα νέα προϊόντα γύρω από την αμερικάνικη ξυλεία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Dana Spessert, Αρχι-Επιθεωρητής της Εθνικής Επιτροπής Σκληρής Ξυλείας για την Αμερική, θα δώσει μια εξαιρετικά περιεκτική διάλεξη γύρω από την αμερικάνικη σκληρή ξυλεία, ενώ θα κάνει και μια πρακτική επίδειξη του κανονισμού NHLA σχετικά με την ταξινόμηση της. Σκοπός αυτής της διάλεξης – παρουσίασης είναι να βοηθήσει να καταλάβουν οι συμμετέχοντες όλα τα είδη ξυλείας, καθώς και τις πιθανές εφαρμογές τους.

Αυτό που επισταμένος έχει επισημάνει ο AHEC είναι πως η Αιγυπτιακή αγορά κατασκευής και παραγωγής επίπλου αναπτύσσεται ραγδιαία, μιας κι ο Κυβερνήτης της Αιγύπτου έχει εκπονήσει μια σειρά σημαντικών project, όπου σε αυτά περιλαμβάνονται 1 εκατ. σπίτια (σε προσιτή τιμή) τα οποία θα κατασκευαστούν σε 13 διαφορετικές περιοχές της χώρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του εν λόγω project αναμένεται να αγγίξει τα 40 δις δολάρια!