Η περιοχή του Κόλπου ιδανική αγορά για έπιπλα γραφείου!

Η Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις ραγδαίες αναπτυσσόμενες περιοχές, σε ότι αφορά τα έπιπλα γραφείου.

Οι εισαγωγές επίπλων γραφείου από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από τις περιοχές της Ευρώπης, της Τουρκίας και της Κίνας. Την παρούσα χρονική στιγμή, εκτιμάται ότι η «κατανάλωση» σε έπιπλα γραφείου αγγίζει περίπου το 1 δις δολάρια, ποσό το οποίο σύμφωνα με τα δεδομένα έχει αυξηθεί κατά 8% από το 2006 έως και σήμερα. Βέβαια, προς το παρόν τουλάχιστον, η κατασκευή επίπλων είναι περιορισμένη, εκτός από την αγορά της Σαουδικής Αραβίας, με την αγορά των υπόλοιπων χωρών να δείχνει άκρως ανοιχτή σε εισαγωγές από χώρες του εξωτερικού, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση. 

Την παρούσα χρονική στιγμή πάνω από το 80% της εγχώριας ζήτησης καλύπτεται από τις εισαγωγές που πραγματοποιούνται στις χώρες του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Ομάν, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι κυριότερες χώρες που προμηθεύουν με έπιπλα γραφείου την περιοχή του Κόλπου είναι η Κίνα και η γειτονική μας Ιταλία.

Η τόσο μεγάλη ανάπτυξη για τα έπιπλα γραφείου οφείλεται στο γεγονός της δραστηριοποίησης πολλών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε αυτές τις περιοχές. Όμως αναπτυσσόμενη πορεία έχουν κι άλλοι τομείς, όπως αυτός του real estate, του τουρισμού, αλλά και οι τομείς της εστίασης και διασκέδασης. Δείτε στο παρακάτω σχεδιάγραμμα πως αποτυπώνονται οι μακροοικονομικές θέσεις κάθε χώρας του Κόλπου. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περαιτέρω ανάπτυξη στην ανέγερση κτιρίων και στη δημιουργία γραφείων, αναμένεται στο πλαίσιο μεγάλων event, όπως το Dubai Expo, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2020.