Αύξηση στα έσοδα του ομίλου Homag

Εξαιρετικά καλά έχει ξεκινήσει το 2016 για το Group Homag, μιας και το πρώτο εξάμηνο ο τζίρος των πωλήσεων του είναι αυξημένος κατά 5% συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2015.

Συγκεκριμένα τα έσοδα άγγιξαν τα 527 εκατομμύρια ευρώ (504 εκατομμύρια το 2015), νούμερο αυξημένο κατά 5%. Όπως δήλωσε κι ο CEO Pekka Paasivaara, «Η εκτεταμένη και δυνατή μας παρουσία στο παγκόσμιο στερέωμα, μας επιτρέπει να αντισταθμίσουμε τα όποια οικονομικά σκαμπανεβάσματα στις περιοχές που ταλανίζονται από την οικονομική κρίση, δίνοντάς μας τη δυνατότητα για οικονομική ανάκαμψη σε άλλες περιοχές. Τα πήγαμε εξαιρετικά καλά στην Κίνα, αλλά και στις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης!»

Επιπλέον ο όμιλος Homag είχε δυνατή παρουσία σε μεγάλες εκθέσεις του κλάδου, όπως η HolzHandwerk που λαμβάνει χώρα στη Νυρεμβέργη, αλλά και στην εγνωσμένης αξίας XYLEXPO στο Μιλάνο, όπου η εταιρεία παρουσίασε όλες τις καινοτομίες της, όπως το νέο της μηχάνημα επεξεργασίας CNC, το οποίο ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία και κορυφαία ασφάλεια για το προσωπικό που το χειρίζεται.

Η ευημερία του ομίλου φαίνεται και στο γεγονός πως αύξησε τον συνολικό αριθμό του προσωπικού αγγίζοντας τους 5.983 εργαζομένους, συγκριτικά με τους 5.780 που αριθμούσε το 2015.