Η Dieffenbacher προμηθεύει την Nile Wood με πλήρη μονάδα επεξεργασίας MDF

Η Egypt Kuwait Holding (EKH), θυγατρική της Nile Wood, έχει παραγγείλει από τη Dieffenbacher μια πλήρη μονάδα επεξεργασίας MDF με πρέσα τύπου CPS + για το εργοστάσιό της στην πόλη Sadat της Αιγύπτου.

Η ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο εταιρειών είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2018, με την μεταξύ τους σχέση να επισφραγίζεται στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Η Egypt Kuwait Holding που ιδρύθηκε το 1997 είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και συνολικά έχει επενδύσει σε 19 εταιρείες. Η Nile Wood είναι η πρώτη επιχείρηση της Egypt Kuwait Holding που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία πάνελ.

«Για πρώτη φορά επικοινωνήσαμε με την Dieffenbacher στη Ligna του 2017 στο Αννόβερο και ξεκινήσαμε σοβαρές συζητήσεις για το επερχόμενο έργο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nile Wood, Walid El Hennawy. «Επιλέξαμε τη Dieffenbacher επειδή πιστεύαμε ότι η εμπειρία και η αφοσίωσή τους θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να εισέλθουμε με επιτυχία στην αγορά των πάνελ. Βασιζόμαστε στη Dieffenbacher για να μας παρέχει μια γραμμή παραγωγής υψηλού επιπέδου που θα θέσει τα πρότυπα για την παραγωγή MDF στην Αφρική».

Η Nile Wood θα χρησιμοποιήσει ξύλο Sesbania από τις δικές της φυτείες ως πρώτη ύλη για την παραγωγή του MDF. Το Sesbania είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό που ωριμάζει για συγκομιδή εντός δύο ετών και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Το πλήρες εργοστάσιο MDF για τη Nile Wood περιλαμβάνει συνεχή πρέσα CPS +, γραμμή κοπής, στεγνωτήριο, καθώς και σύστημα κόλλησης, σταθμό σχηματισμού και γραμμή διαμόρφωσης, χειρισμό και αποθήκευση ακατέργαστων κομματιών, καθώς και γραμμή λείανσης. Η παραγωγή MDF έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της έως τα τέλη του 2021. Λειτουργώντας υπό πλήρες φορτίο, η ετήσια παραγωγική της ικανότητα αγγίζει τα 200.000 m³.