Διάκριση για το εργοστάσιο της HOMAG!

Το εργοστάσιο της HOMAG Plattenaufteiltechnik GmbH, η μονάδα παραγωγής των τεμαχιστικών μηχανών του HOMAG Group, βραβεύτηκε ως το εργοστάσιο της χρονιάς για το έτος 2019 στην κατηγορία “Excellent Small Series Assembly”.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού πραγματοποιείται απο την συμβουλευτική εταιρεία A.T. Kearney σε συνεργασία με την εφημερίδα “Produktion”, ενώ καθίσταται στους σημαντικότερους κλαδικούς διαγωνισμούς της Ευρώπης. Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε βιομηχανικές εταιρείες που επαναπροσδιορίζουν και βελτιστοποιούν την παραγωγή τους με τρόπο υποδειγματικό. Ήταν η πρώτη φορά που λαμβάνει μέρος στον κλαδικό διαγωνισμό η HOMAG Plattenaufteiltechnik GmbH, με έδρα το Holzbronn της Γερμανίας. «Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να κερδίσουμε με την πρώτη μας συμμετοχή στον διαγωνισμό» εξηγεί ένας ενθουσιασμένος Florian Kälber – ο άνθρωπος που συνέβαλε σημαντικά στην συμμετοχή της HOMAG στον διαγωνισμό.

«Τα τελευταία τρία χρόνια επανεξετάσαμε κάθε διαδικασία – σε κάθε στάδιο της παραγωγή μας» λέει ο Jens Held, διευθυντής παραγωγής του εργοστασίου. Η εστίαση στην παραγωγή βασίστηκε στο concept «Lean manufacturing» προκειμένου να υλοποιηθεί η βελτιστοποίηση της. «Ως αποτέλεσμα, επιτύχαμε υψηλο βαθμό ευελιξίας και ταυτόχρονα παραγωγικότητας. Σήμερα, η παραγωγή μας είναι τόσο ευέλικτη, ώστε μπορούμε να καλύψουμε διακυμάνσεις έως και 30%, ανά πάσα στιγμή» μας εξηγεί ο κος Held. Κατά την επίσκεψη της επιτροπής της Α.Τ. Kearney στο εργοστάσιο της HOMAG, ήταν σαφές ότι η εταιρεία είναι προσανατολισμένη στην αλλαγή, και το σημαντικότερο, ότι όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην νέα πορεία. Τα μέλη της επιτροπής – ανάμεσα τους αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες και αναλυτές της βιομηχανίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η υλοποίηση της λογικής “Lean” δεν υφίσταται χωρίς την ενεργή και καθημερινή συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού.

«Είμαστε χαρούμενοι που βραβευτήκαμε ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες, είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς» λέει ο κος Held. Τονίζει επίσης: «Με βάση όμως την Γερμανική μας νοοτροπία, θα χαρούμε για λίγο, την διάκριση αυτή, και θα επιστρέψουμε ξανά στην εργασία και την βελτίωση». Να σημειωθεί πως νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τα εργοστάσια των Mercedes-AMG, Continental, Brose, Voith και Kärcher.