Αισιόδοξος ο όμιλος HOMAG αναμένει ανάπτυξη

Παρά όλες τις προκλήσεις, ο Όμιλος HOMAG κατάφερε να κλείσει το οικονομικό έτος 2020 με θετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι εισερχόμενες παραγγελίες του Ομίλου HOMAG μειώθηκαν κατά 10,4% σε 1.093 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2020 (προηγούμενο έτος: 1.220 εκατομμύρια ευρώ). Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 13,1% στα 1.112 εκατομμύρια ευρώ (προηγούμενο έτος: 1.279 εκατομμύρια ευρώ). Αντίθετα, η καθυστέρηση παραγγελιών στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ήταν 581 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένη κατά την ημερομηνία αναφοράς του προηγούμενου έτους (31 Δεκεμβρίου 2019: 546 εκατομμύρια ευρώ).

“Συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε την εταιρεία κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και ενισχύσαμε τις δραστηριότητές μας στην Κίνα και στον τομέα του μασίφ ξύλου, ιδίως μέσω εξαγορών”, τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος Ralf W. Dieter. «Μετά από μια καλή αρχή για το έτος, καταγράψαμε μια σημαντική μείωση των παραγγελιών το δεύτερο τρίμηνο ως αποτέλεσμα των περιορισμών και της αβεβαιότητας που οφείλονται στην πανδημία. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο, η ζήτηση αυξήθηκε και πάλι αισθητά. ”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι αισιόδοξος για το μέλλον: «Πολλοί από τους πελάτες μας επωφελούνται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι ως αποτέλεσμα της πανδημίας και επενδύουν στη διαβίωση, για παράδειγμα σε νέα έπιπλα ή κουζίνες. Αναμένουμε, επίσης, ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη”.