Ξυλεία Βασιλείου- Εκατό χρόνια εμπειρίας

 

Ιδρύθηκε το 1908. Δραστηριοποιείται στον τομέα της ξυλείας, των εξαρτημάτων στέγης και των δομικών κατασκευαστικών υλικών περισσότερα από 100 χρόνια. Πρόκειται για την επιχείρηση «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ».

Το 1982 όταν ο κ. Θεόδωρος Κ. Βασιλείου ανέλαβε την διεύθυνση, η επιχείρηση δραστηριοποιήθηκε περισσότερο στον τομέα των εισαγωγών ξυλείας από όλη την Ευρώπη και δια- φόρων υλικών στέγης. Η επιχείρηση πέρασε από αρκετά στάδια ανάπτυξης, σημειώνοντας σταθερά ανοδική πορεία στο πέρασμα των χρόνων.

Από το 1991 εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 32.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 6.000 τ.μ. είναι στεγασμένα. Από τις αρχές του 2008 τέθηκε σε λειτουργία η καινούρια μονάδα κοπής και επεξεργασίας ευρωπαϊκής ξυλείας και το 2010 η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η επιχείρηση εμπορεύεται ξυλεία εισαγωγής από την Ευρώπη με έμφαση τη στέγη και την οικοδομή γενικότερα. Επίσης, εμπορεύεται και όλα τα προϊόντα που έχουν να κάνουν με το ευρύτερο κύκλωμα της οικοδομής, (τούβλα, κεραμίδια, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, μεμβράνες κ.λπ.). Προσφέρει αξιόπιστες λύσεις ξύλου για κάθε κατασκευαστική ανάγκη και ταυτόχρονα φέρνει στην ελληνική αγορά νέα και σύγχρονα προϊόντα στον τομέα της στέγης και της δόμησης.

Η φιλοσοφία της επιχείρησης που αποτελεί την συνταγή της επιτυχίας είναι:

• Η συνεχής έρευνα για καινούργια, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Κάθε χρόνο τα στελέχη της επιχείρησης επισκέπτονται τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη.

• Η πολύχρονη συνεργασία με τους μεγαλύτερους και κατα- ξιωμένους -στον τομέα τους- οίκους του εξωτερικού.

• Η άμεση κάλυψη των αναγκών του πελάτη με μόνιμο και συνεχές απόθεμα εμπορευμάτων.

• Η άμεση εξυπηρέτηση και αποστολή των εμπορευμάτων σε όλη την Ελλάδα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

• Εργαζόμενοι και συνεργάτες με τεχνογνωσία, εμπειρία και επαγγελματική νοοτροπία.

Τα κυριότερα εμπορεύματα της επιχείρησης είναι:

• Η πελεκητή ξυλεία Αυστρίας αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της εμπορικής δραστηριότητας. Ο Αυστριακός οίκος HOLZWERK KERN που ειδικεύεται σ’ αυτό το είδος ξυλείας και προσπαθεί για συνεχώς καλύτερα προϊόντα όπως τα τριμμένα πελεκητά είναι ο βασικός συνεργάτης μας τα τελευταία 25 χρόνια. Μετά από πολύχρονη προσπάθεια έχει πιστοποιήσει την παραγωγή και τα προϊόντα του και γι’ αυτό από το Φεβρουάριο του 2012, έχουν σε κάθε τεμάχιο σήμανση CE που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητά τους.

• Μαδέρια, λατάκια, καδρόνια, τάβλες, μισόταβλες, σκουρέτα. Τα μεγαλύτερα πριστήρια της Αυστρίας, Τσεχίας, Σλοβακίας είναι οι συνεργάτες μας που επεξεργάζονται τα προϊόντα τους ειδικά για εμάς, σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρτ που απαιτούμε κατά την υπογραφή των συμβολαίων.

• Σύνθετη ξυλεία Αυστρίας, ποιότητα visual του οίκου Kaufmann (M-M).

• Επενδύσεις και πατώματα από Σουηδία και Φιλανδία, των οίκων NORRA, WBP, UPM, ANAIKA.

• Στρογγυλά τόρνου Αυστρίας. • Μεμβράνες κεραμοσκεπών, ασφαλτικές και αναπνέουσες. • Εξαρτήματα στέγης. Αντιπροσωπεύουμε την Αυστριακή εταιρεία

ERGO και διαθέτουμε ολοκληρωμένη γκάμα εξαρτημάτων στέγης.

• Κόντρα πλακέ όλων των τύπων (γυμνό – φιλμ – αντιολισθητικό

από 4 έως 40mm των οίκων WELDE Αυστρίας και WISA Φι-

λανδίας).

• Τυποποιημένα καλούπια (ξυλότυπους) πολλαπλών χρήσεων,τα οποία έχουν πάχος 27mm, πλάτος 50cm, μήκος 2 – 2,5 – 3 m, είναι κατασκευασμένα από τρία στρώματα ξύλου κολλημένα σταυρωτά και η εξωτερική επιφάνεια έχει ειδική επεξεργασία ώστε να κατασκευάζει εμφανές μπετόν. Οι ξυλότυποι σε συν- δυασμό με τα ειδικά μεταλλικά εξαρτήματα που τα συνο- δεύουν, έχουν σαν αποτέλεσμα την βελτίωση του τελικού αποτελέσματος και την σημαντική μείωση του συνολικού κόστους. Μειώνει το εργατικό κόστος έως 80%. Σχετικό video για τον τρόπο και τον χρόνο τοποθέτησης θα βρείτε στον δικτυακό τόπο www.vasiliou-timber.gr.

•Πέλλετ ξύλου. Η επιχείρηση είναι πολύ ευαισθητοποιημένη στα θέματα της οικολογίας και του περιβάλλοντος και το έχει απο- δείξει όλα αυτά τα χρόνια με την διαχείριση των αποβλήτων της και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου (100KWp). Τα δύο τελευταία χρόνια προωθεί την αντικατάσταση του πετρε- λαίου θέρμανσης με pellet ξύλου. Τα pellet (συσσωματώματα) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο,         σε μορφή μικρών συμπιεσμένων κυλίνδρων διαμέτρου 60-80 χιλ. με μήκος περίπου 100 χιλ. χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία και απαλλαγμένο από κάθε υγρασία. Το χρώμα του διαφέρει και εξαρτάται από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του.         Αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος για την Ελλάδα. Παρέχει 50% οικονομία σε σχέση με τις περσινές τιμές πετρελαίου θέρμανσης και αυτονόμηση από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Για την φετινή χρονιά 2012-2013 έχουμε εισάγει και διαθέτουμε 4 διαφορετικούς τύπους πέλλετ ξύλου.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για συνεργασία με την «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» αποτελεί επένδυση. Γιατί στις μέρες μας λόγω της γενικότερης δύσκολης κατάστασης της αγοράς είναι βασικό να συνεργάζεσαι με επιχειρήσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου άμεσα, αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος.

Η διάθεση των προϊόντων μας γίνεται για όλη την Ελλάδα από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο 2ο χιλ. Σοφάδων – Καρδίτσας.

Για επικοινωνία: Τηλ: 24430 24000, φαξ: 24430 24200 www.vasiliou-timber.gr, e-mail: info@vasiliou-timber.gr