Το Επιπλέον στην Libya Build

 

Ένα νέο ξεκίνημα αυτή τη φορά στη Λιβύη, από το Επιπλέον και τη Medwood που έδωσαν το παρόν στην 9η έκθεση Libya Build.

H 9η διεθνής έκθεση της Λιβύης για τα κτίσματα και τις κατασκευές που διήρκησε από τις 19 έως τις 23 Μαΐου στην Τρίπολη της Λιβύης, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους εκθέτες όσο και στους επισκέπτες της.

 

636 εταιρίες εκ των οποίων οι 391 διεθνής, έδωσαν το δυναμικό παρόν που ανταμείφθηκαν με τους πάνω από 17.000 επισκέπτες.

  Η Λιβύη, μετά την επανάσταση, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική στο κομμάτι της κατασκευής με αποτέλεσμα οι εταιρείες που συμμετείχαν ή κατευθύνονται στο εξαγωγικό κομμάτι σε αυτές τις περιοχές, να έχουν άμεσα και μεγάλα οφέλη.

Πιο συγκεκριμένα για την αγορά στον κλάδο του ξύλου, οι εισαγωγείς είναι λίγοι και εισάγουν κυρίως ξυλεία από Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Αυστρία, Φιλανδία και Ινδονησία.

Για τον κλάδο του επίπλου ο μεγαλύτερος όγκος των εισαγωγών προέρχεται από την Τουρκία, αλλά και από την Ευρώπη με μικρή τάση στην επιλογή ποιοτικών προϊόντων με design και πιστοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Ελλάδα  συμμετείχαν από τον κλάδο ξύλου οι  εταιρείες: Alfa Wood, Ακρίτας, Golden Door, Nikolidakis Group ενώ παρουσία είχαν εταιρείες και από άλλους κλάδους όπως οι Λαζαρίδης Μάρμαρα –  Ικτινος Hellas (μάρμαρα), Biopanel (Αλουμίνιο) κα.