Τα νέα προϊόντα της Βlum στο Ηράκλειο Κρήτης

Τα νέα προϊόντα της Βlum στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προϊόντική παρουσίαση της νέας σειράς προϊόντων της Blum, στη Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Α.Ε., ο επί 30 χρόνια αντιπρόσωπος της αυστριακής εταιρείας στη Κρήτη.

 

H Βlum, η οποία είχε μια δυναμική παρουσία στη μεγάλη έκθεση Interzum τον Μάϊο στην Κολονία, παρουσίασε την επαναστατική εξέλιξη του συρταριού Legrabox. Το Legrabox είναι το πλέον προηγμένο συρτάρι της αγοράς με εξαιρετικά λεπτά σε πάχος πλαϊνά, με minimal σχεδίαση και απόλυτη σταθερότητα ακόμα και σε μεγάλα φορτία. Η μεγαλύτερη καινοτομία του εν λόγω μηχανισμού είναι η τοποθέτηση του στον πάτο του συρταριού και όχι ως είθισται στα πλαϊνά του, κάτι  που το καθιστούν ογκώδες και αντιαισθητικό. Η λειτουργία του είναι αθόρυβη, έχει εξαγωγή 100% για πλήρη εκμετάλλευση του χώρου και μπορεί να σηκώσει φορτίο έως και 70 κιλών, διατηρώντας την άψογη συμπεριφορά του ακόμη και σε τέτοια φορτία. Προσφέρεται με πλαϊνά σε διάφορα χρώματα και ύψη, με δυνατότητα συνδυασμών μετάλλου –κρυστάλλου – ξύλου – μαρμάρου.

Η νέα εξέλιξη στην τεχνολογία κίνησης είναι o μηχανισμός Τip on – Βlumotion. Δηλαδή ο συνδυασμός tip on (μετώπη χωρίς χερούλι) και λειτουργία φρένου για αθόρυβο, απαλό κλείσιμο με μια απλή ώθηση. Οι δυο αυτές λειτουργίες συνδυάζονται αρμονικά από την Βlum, με την γνωστή κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία.

Επίσης για το 2015, ένα νέο προϊόν από την Βlum έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών. Αυτό δεν είναι άλλο από το νέο κουμπάσο Aventos HK X-S με minimal σχεδιασμό για κουτιά μικρού μεγέθους.

Με αφορμή τα νέα αυτά προϊόντα, η Βlum Αυστρίας, σε συνεργασία με τη θυγατρικής  της, Βlum Hellas, αποφάσισαν να τα παρουσιάσουν στην ελληνική αγορά μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα τους σε ειδικά οργανωμένες εκδηλώσεις. Η πρώτη, πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη. Όχι τυχαία, μιας και η Blum στην Κρήτη έχει πολύ επιτυχημένη παρουσία τα τελευταία 30 χρόνια, χάρη στην αποκλειστική αντιπροσώπευση από την εταιρεία Χειλαδάκης Α.Ε.

Έτσι η Χειλαδάκης Α.Ε. ανέλαβε πλήρως την οργάνωση της παρουσίασης ανταποκρινόμενη στην πρόταση της Βlum. Την πρώτη αυτή επιτυχημένη παρουσίαση στην Ελλάδα, τίμησε ο ίδιος ο κ. Philipp Blum, που ήρθε από την Αυστρία συνοδευόμενος από τον κ. Markus Watzenegger, Διευθυντή Πωλήσεων για τις μεσογειακές χώρες. Από την Βlum Hellas παραβρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Κλιάφας και ο Διευθυντής Marketing κ. Δημήτριος Δριβαλιάρης.

Σε μια τέτοιας σημασίας εκδήλωση δεν ήταν δυνατό να απουσιάζει το περιοδικό «Επιπλέον», που παραβρέθηκε με την Διευθύντρια Σύνταξης κα. Μαριάντζελα Τσότα.

Η πρώτη εντύπωση φθάνοντας έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Χειλαδάκης Α.Ε. στο Ηράκλειο ήταν εντυπωσιακή: Σύγχρονο κτήριο 6.000 m2 σε μια συνολική έκταση 45.000 m2. Η αίθουσα που φιλοξένησε την παρουσίαση επίσης ανάλογης εμφάνισης. Άπλετος χώρος με καθίσματα για 100 συνέδρους, νέα πλήρως λειτουργικά εκθέματα με όλα τα προϊόντα της Βlum, όπου τους καλεσμένους περίμενε κι ένα πλούσιο μπουφέ. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, όπου το παρόν έδωσαν σημαντικοί έμποροι και κατασκευαστές από το νησί της Κρήτης. Η παρουσίαση των προϊόντων, ακολούθησε μετά το καλωσόρισμα από τον κ. Κωνσταντίνο Χειλαδάκη και την ομιλία του κ. Philipp Blum και κ. Αλέξανδρου Κλιάφα, η οποία ήταν εντυπωσιακή με την αντίστοιχη προβολή των προϊόντων και των δυναμικών τους χαρακτηριστικών. Μάλιστα έγινε ειδική ανάλυση για τα συρτάρια Legrabox και Tandembox, ενώ ακολούθησε παρουσίαση και για την σειρά κουμπάσων Αventos, καθώς και των μεντεσέδων της φίρμας με τις 4 διαφορετικές τεχνολογίες κίνησης Βlumotion, Servo Drive, Tip On και Τip Οn– Βlumotion.

 

 

Επίσης έγινε γενικότερη παρουσίαση της Βlum με επισήμανση των βασικών στοιχείων της που είναι τα βασικά εργοστάσια παραγωγής, τα οποία εδρεύουν αποκλειστικά στην Αυστρία. Βέβαια υπάρχουν εργοστάσια στη Βόρεια και Νότια Αμερική, όπου κατασκευάζονται οι σειρές προϊόντων που διατίθενται σε αυτές τις περιοχές.

Η Βlum έχει ιδρύσει και λειτουργεί τεχνικές σχολές υψηλού επιπέδου τριετούς διάρκειας, από όπου αποφοιτούν καταρτισμένοι νέοι, που στην πλειοψηφία τους εμπλουτίζουν μετά το πέρας των σπουδών τους το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας. Τα τμήματα έρευνας, εξέλιξης και καινοτομίας της Blum, είναι από τα καλύ

 

τερα στην Ευρώπη, όπου την τελευταία χρονιά κατατάχθηκαν στην δεύτερη θέση αξιολόγησης από όλες τις εταιρίες, στον αριθμό κατοχύρωσης νέων εφευρέσεων και καινοτομιω΄ν, ξεπερνώντας εταιρείες όπως η SIEMENS, που παρά την ενασχόληση της σε εκατοντάδες τομείς υψηλής τεχνολογίας, κατέκτησε την 3η θέση. 

Οι εκπρόσωποι της Βlum την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν το showroom της εταιρίας Χειλαδάκης Α.Ε. μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, όπου εντυπωσιάστηκαν ακόμη περισσότερο βλέποντας ένα κτήριο 4 ορόφων και 2.000 m2, όπου διαθέτει μια δεύτερη πλήρη έκθεση, με όλα τα προϊόντα της Βlum, μαζί με όλα τα υπόλοιπα είδη διακόσμησης και επιπλοποιίας σε μια μοναδική σε μέγεθος και ποιότητα, εγκατάσταση στην Ελλάδα.