Μεγάλη επένδυση της EGGER για θάλαμο συνεχούς ξήρανσης ξύλου!

Η αυστριακή εταιρεία Egger επενδύει σε ένα νέο θάλαμο ξήρανσης ξυλείας, ο οποίος θα κατασκευαστεί από την εγνωσμένης αξίας εταιρεία, Valutec.

«Όταν πρόκειται να κάνουμε μια επένδυση και πρέπει να αποφασίσουμε σε τι και σε ποιόν, αναμφίβολα αναζητούμε τη ποιότητα, την αξιοπιστία, καθώς και τα λειτουργικά κόστη», δήλωσε ο Paul Lingemann, CEO της Egger για το εργοστάσιο ξυλείας της εταιρείας στο Brilon. Και συνέχισε λέγοντας: «Ο θάλαμος που αποφασίσουμε να αγοράσουμε από την Valutec, πληροί όλα τα ποιοτικά standard που θέλουμε να έχουν τα προϊόντα μας, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη του πελατειακού μας κοινού».

Ο συγκεκριμένος θάλαμος θα παραδοθεί στο εργοστάσιο της Egger στο Brilon, που βρίσκεται στο Hochsauerland της Γερμανίας. Η χωρητικότητά του αγγίζει τα 80,000 m3 και θα χρησιμοποιηθεί από την Egger ώστε να ξηράνει ξύλο πεύκου και ελάτου, ώστε το ποσοστό εργασίας να φτάσει το 18%. Μπορεί οι θάλαμοι συνεχούς ξήρανσης να μην είναι ευρέως διαδεδομένοι στην κεντρική Ευρώπη, αλλά προσφάτως η εταιρεία Valutec αύξησε κατά πολύ τις παραγγελίες της. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η εταιρεία θα εγκαταστήσει παρόμοιας τεχνολογίας θαλάμους στην Αυστριακή εταιρεία Hasslacher.

Ο θάλαμος της Egger που θα τοποθετηθεί στο εργοστάσιο του Brilon, η κατασκευή του θα αρχίσει το φθινόπωρο και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.