Με αυξημένο ενδιαφέρον τα βραβεία Wood Excellent Price

Με αυξημένο ενδιαφέρον τα βραβεία Wood Excellent Price

 

Το American Hardwood Export Council (A.H.E.C.) για ακόμα μια χρονιά υπήρξε σημαντικός χορηγός για το βραβείο Wood Excellent, στα πλαίσια συνεδρίου αρχιτεκτονικής που έλαβε χώρα στην Σιγκαπούρη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο DSDHA με έδρα το Λονδίνο, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Αριστείας Ξύλου, για το κτίριο που δημιούργησε στο Λονδίνο για το Alex Monroe Studio, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή κοσμημάτων. Το project κατασκευής των νέων γραφείων ξεκίνησε το 2009, έπειτα από την επιθυμία του Alex Monroe (ιδιοκτήτης των Monroe Studios) να κατασκευάσει τα νέα του γραφεία αποκλειστικά από ξύλο.

Η λίστα των υποψηφιοτήτων ήταν αρκετά μεγάλη και με εξαιρετικά δυνατές συμμετοχές, με κατασκευές από την Κίνα, την Ολλανδία, τη Γαλλία καθώς και από την Αυστραλία.

Έπειτα από τις παρουσιάσεις των αρχιτεκτόνων, η τετραμελής επιτροπή έδωσε το βραβείο στην DSDHA, γιατί όπως ανέφεραν, «Το συγκεκριμένο έργο ενσωμάτωσε πλήθος καινοτομιών, ήταν αρκετά δύσκολο ως προς την ολοκλήρωσή του, όντας παράλληλα και τρομερά ραφιναρισμένο».

Σε δηλώσεις όμως προέβη κι ο David Venables, Διευθυντής Ευρώπης του A.H.E.C, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία και για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες. «Η τελική απόφαση ήταν αρκετά δύσκολη να παρθεί. Όλοι οι συμμετέχοντες δούλεψαν τρομερά με το ξύλο παρουσιάζοντας εξαιρετικά ενδιαφέροντα δημιουργήματα. Οι κριτές έδωσαν τρομερή μάχη μεταξύ τους για να βγάλουν τον πρώτο».