Τι μας αποκάλυψε ο κ. Heinz Otto Sagel για την Vauth Sagel;

Στο πλαίσιο της Interzum είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κ. Heinz Otto Sagel, ένας εκ των ιδιοκτητών της μεγάλης εταιρείας, ο οποίος μας είπε τι νέο να περιμένουμε από την εταιρεία του, καθώς και την άποψή του για την ελληνική αγορά!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Αγαπητέ κ. Sagel σας ευχαριστούμε κατ’ αρχήν για το χρόνο σας. Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για τη φιλοσοφία της εταιρείας σας και τη στρατηγική σας – ιδιαίτερα ενόψει της αύξησης του κύκλου εργασιών της Vauth-Sagel παγκοσμίως.

Η φιλοσοφία μας είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ η δημιουργία λύσεων για συστήματα αποθήκευσης για όλες τους χώρους ενός σπιτιού: κουζίνα, καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μπάνιο, βοηθητικούς χώρους, ακόμα και αποθήκες. Γιατί σε έναν κόσμο, στον οποίο τα ξεχωριστά δωμάτια συγχωνεύονται όλο και περισσότερο σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο, αναζητούνται λύσεις που να ανταποκρίνονται στις νέες αυτές ανάγκες. Εμείς προσφέρουμε αυτές τις λύσεις. Η διαδικασία μετασχηματισμού που ξεκινήσαμε το 2017 προς την κατεύθυνση αυτή, διαγράφεται επίσης στη νέα εικόνα, το νέο σχέδιο, τις ψηφιακές λύσεις και το άνοιγμα μας σε νέες αγορές. Για παράδειγμα, ανοίξαμε νέους εκθεσιακούς χώρους στη Ρωσία, την Τουρκία και την Αυστραλία, για να μπορούμε να βρισκόμαστε σε στενότερο διάλογο με τους πελάτες μας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Ποιες καινοτομίες παρουσίασε η Vauth Sagel στην Interzum και τι πρέπει να περιμένει κανείς από την εταιρεία σας στο εγγύς μέλλον;

Για πρώτη φορά παρουσιάσαμε στο διεθνές κοινό τα VS Elements. Το αρθρωτό σετ κατασκευαστικού συστήματος, που “σκέφτεται” από μέσα προς τα έξω και είναι σε όλους τους τομείς σε ένα σπίτι. Τα μεμονωμένα αρθρωτά στοιχεία του VS Elements λειτουργούν ως ανοικτές γκαρνταρόμπες στο υπνοδωμάτιο, αλλά και ως σύστημα οργάνωσης που χρησιμοποιείται στο μπάνιο και την κουζίνα. Μέσω πάτων απόθεσης από ξύλο ή γυαλί, μετατρέπεται σε άνετη θήκη, συνδεδεμένο με ένα συρμάτινο καλάθι σε ένα πρακτικό κρεμαστό ένθετο – το οποίο μπορεί να αλλαχθεί, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα νέας αναδιάταξης οποιαδήποτε στιγμή, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται κανείς στη ζωή και τις προσωπικές του ανάγκες. Έτσι το νέο προϊόν που ανέπτυξε η Vauth-Sagel αποδεικνύεται εντυπωσιακό, όπως ένα σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα δωμάτια και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Το VS Elements είναι πρωτοποριακό για τον τρόπο σκέψης της Vauth-Sagel: Όπως υποδηλώνει το εκθεσιακό μας motto “OpenUp”, ανοιγόμαστε πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι: Σκεφτόμαστε με ριζικά νέο τρόπο και αναπτύσσουμε κάτι πλήρως νέο – για όλους τους τομείς, για όλες τις φάσεις της ζωής και για όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως.

Ένα άλλο εκθεσιακό highlight της interzum 2019 είναι φυσικά το προϊόν μας VS SUB Comfort, το οποίο σύντομα θα εισαχθεί στην αγορά. Το προϊόν αυτό που εν τω μεταξύ έχει βραβευτεί τέσσερις φορές και είναι ήδη διαθέσιμο σε συνεργασία με την επιπλοποιία Rietberger Möbelwerken, παρουσιάστηκε στην έκθεση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους, όπως το μπάνιο και η κουζίνα. Η καινοτόμα τεχνολογία πείθει τους πελάτες, αλλά και τους συνεργάτες μας: Το VS SUB Comfort εξυπηρετεί άμεσα το χρήστη κατά το άνοιγμα των πορτών ντουλαπιών. Προσφέρει μια ραφιναρισμένη κίνηση, όπου η περιστροφική κίνηση των πορτών πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε η ταχύτητα ανοίγματος της να είναι ομοιόμορφη και ήπια επιταχυνόμενη καθ’ όλη τη διαδρομή της, κάτι που ισχύει και κατά την επιβράδυνση στο κλείσιμο. Ο επάνω δίσκος μπορεί να κλείσει ανεξάρτητα με το κάτω μέρος, κάτι που καθιστά την πρόσβαση εύκολη κι άνετη στο κάτω επίπεδο του χώρου αποθήκευσης. Για ολόκληρη την εισαγωγή κατά το κλείσιμο φροντίζει η σύνδεση πόρτας και δίσκων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Η Vauth Sagel διαθέτει ισχυρή εκπροσώπηση στην ελληνική αγορά με την εταιρεία REDEN. Πείτε μας τι άποψη έχετε για την ελληνική αγορά και τι αναμένετε από αυτήν τη συνεργασία.

Η Vauth-Sagel ξεκίνησε στην Ελλάδα με την παλιά θυγατρική VASA και εν τω μεταξύ εκπροσωπήθηκε για πάνω από 30 χρόνια με επιτυχία στη χώρα. Από το 2016 συνεργαζόμαστε με την εταιρεία REDEN, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα εξέλιξη και διαβλέπουμε επίσης μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον. Μόλις πριν από λίγο καιρό εγκαινιάσαμε το σύστημα Shop-in-Shop της Vauth-Sagel στον εκθεσιακό χώρο της REDEN και για το 2020 προγραμματίζουμε κοινή συμμετοχή στην έκθεση MEDWOOD στην Αθήνα. Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τον εμπορικό εταίρο μας κ. Αντώνη Τούκα, διευθύνοντα σύμβουλο της REDEN, να αυξήσουμε έντονα την αναγνωρισιμότητα της μάρκας Vauth-Sagel και έτσι να κερδίσουμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα. Επίσης, επιθυμούμε να επεκτείνουμε μαζί με την REDEN τις εμπορικές μας δραστηριότητες στην Κύπρο. Αντιλαμβανόμαστε την κρίση στην Ελλάδα σαν ευκαιρία και ξεκινάμε τη συλλογιστική μας, από την άποψη ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα συνεχίζει να σταθεροποιείται. Η καλή συνεργασία των δύο εταίρων αποδίδει τόσο για την REDEN όσο και την Vauth-Sagel και αποτελεί τη βάση για ένα κοινό επιτυχημένο μέλλον.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Η Vauth Sagel είναι μία από τις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις μελέτης στον κλάδο. Ποια είναι τα συστατικά για αυτή την επιτυχία;

Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά είναι σίγουρα το γεγονός ότι δεν κουραζόμαστε ποτέ να ανακαλύπτουμε ξανά τον εαυτό μας, να κάνουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και να ακολουθούμε ασυνήθιστες οδούς όπως τώρα με το VS Elements. Συνήθως, το σώμα προσδιορίζει τις εσωτερικές διαστάσεις, αλλά εμείς σκεφτόμαστε αντίστροφα και έτσι επιτυγχάνουμε ευφυείς λύσεις για χώρους αποθήκευσης για όλους τους χώρους ενός σπιτιού, η μιας εταιρείας, – χωρίς συμβιβασμούς αναφορικά με τη χρήση και το σχεδιασμό.

Ένα επιπλέον σημαντικό συστατικό είναι ότι εμείς αναλαμβάνουμε να εξυπηρετήσουμε στοχευμένα τις ανάγκες των πελατών και τις ιδιαίτερες τοπικές αγορές. Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να αναπτύσσουμε μαζί με τους εταίρους μας τα προϊόντα μας για τις τρέχουσες συνθήκες διαβίωσης. Για το λόγο αυτό παρατηρούμε με ακρίβεια, ρωτάμε συνεχώς και, σε περίπτωση που μας το ζητήσει ο πελάτης, φέρνουμε τα πάνω κάτω και ξεκινάμε από την αρχή.