H Timber Concept σχεδιάζει το μέλλον σε ξύλο

Από το 2013, η Timber Concept (με έδρα το Lindau στη λίμνη Constance στη Γερμανία) εξάγει κατασκευαστικά έργα από ξύλο σε όλο τον κόσμο. Προσφέρει  προσαρμοσμένες, ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα των προϊόντων ξυλείας και της μηχανικής ξυλείας.

Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο σε πολλές διεθνείς αγορές, οι μηχανικοί ξυλείας και οι ειδικοί στις κατασκευές της Timber Concept διατηρούν ένα μεγάλο δίκτυο διεθνών σχεδιαστών, εργολάβων και επενδυτών.

Έχοντας μια ισχυρή σχέση με αξιόπιστους συνεργάτες, κυρίως από την ευρωπαϊκή βιομηχανία ξυλείας, η Timber Concept προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από τυποποιημένα προϊόντα ξυλείας όπως glulam, KVH, SWP, LVL και CLT, καθώς και ειδικά εξαρτήματα με πολύπλοκα κουφώματα. Η εταιρεία ειδικεύεται στην προμήθεια glulam κατασκευασμένη από ασυνήθιστα είδη ξύλου όπως βελανιδιά, κάστανο και ιρόκο.

Ως δεύτερη επιχειρηματική δράση, η Timber Concept υποστηρίζει ξυλουργούς και κατασκευαστικές εταιρείες με πολλές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες δομικού σχεδιασμού, κατασκευή CAD και σχεδιασμό σύνδεσης.

Στον τομέα των διεθνών projects, το Timber Concept αναπτύσσεται, ως πάροχος πλήρων υπηρεσιών, οικολογικών και οικονομικά συμφέρουσων κατασκευών ξυλείας σύμφωνα με τις ατομικές απαιτήσεις των πελατών. Τα έργα ξυλείας αποστέλλονται με κοντέινερ ή χύδην σε οποιοδήποτε λιμάνι του κόσμου.

Η Timber Concept σχεδιάζει αποκλειστικά σε 3D χρησιμοποιώντας κορυφαίες CAD/CAM λύσεις. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν μελέτες, αρχιτεκτονικές συμβουλές, δομική ανάλυση, σχεδιασμό κατασκευής ξυλείας, προετοιμασία εργασίας, αγορά υλικών, διασφάλιση ποιότητας και, εάν απαιτείται, ολόκληρη την εφοδιαστική από τα εργοστάσια έως τα εργοτάξια.

Η ποικιλία των πεδίων, των απαιτήσεων και της παγκόσμιας διανομής των έργων είναι αξιοσημείωτη και κυμαίνεται από αθλητικές αίθουσες στην Ευρώπη, πολυώροφα κτίρια γραφείων στη Σιγκαπούρη, θέρετρα διακοπών στην Καραϊβική, την Ινδονησία και τις Μαλδίβες έως ένα σχολείο μαζικής ξυλείας στις ΗΠΑ και τζαμί στο Κουβέιτ.

Ένα όμορφο παράδειγμα ενός αρχιτεκτονικά εξελιγμένου έργου είναι το “Δέντρο της Ζωής” που δημιουργήθηκε ως το επίκεντρο μεγάλου εργοστασίου 20.000 m² στην Ταϊβάν. Το δέντρο ύψους 25 μέτρων από glulam αποτελείται από 16 κίονες που επεκτείνονται σε κλαδιά κάτω από την οροφή.

Μια ράμπα πεζοπορίας φτιαγμένη από τοξωτά στοιχεία glulam περιβάλει το “Δέντρο της Ζωής” οδηγώντας στους επάνω ορόφους Υπάρχει επίσης μια πλωτή γέφυρα μεταξύ της αίθουσας παραγωγής και της πτέρυγας των γραφείων.

Η ευθεία και τοξωτή ξυλεία glulam καθώς και η μαζική ξυλεία (CLT) ήταν τα προτιμώμενα οικοδομικά υλικά για το ταξιδιωτικό θέρετρο 5 αστέρων στις Μαλδίβες. Οι εξαιρετικοί σχεδιασμοί, τα βιώσιμα δομικά υλικά, οι γρήγορες παραδόσεις και, τέλος, μια αποτελεσματική συναρμολόγηση των εξαρτημάτων ήταν οι παράγοντες επιτυχίας. Η Timber Concept παρείχε τα υλικά ξυλείας, οργάνωσε τον εφοδιασμό και διασφάλισε ότι όλα τα εξαρτήματα θα έφταναν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Η συναρμολόγηση των εξαρτημάτων σε μια όμορφη δομή ξυλείας είναι σαν να στήνονται έπιπλα IKEA. Ακολουθώντας δηλαδή τις οδηγίες. Είναι εύκολο και μπορεί να γίνει οπουδήποτε στον κόσμο. Το μόνο που χριάζεται είναι ένας σχεδιασμός, ένας τοπικός εργολάβος και ένας ειδικός ξυλείας όπως η Timber Concept.

Timber Concept
Brühlmoosweg 5, 88138 Weißensberg, Γερμανία
www.timberconcept.de
Τ: +49 8389 922890
E: info@timberconcept.de