ExpoSicam 2013: Πόλος έλξης ξένων επισκεπτών

Η 5η Διεθνής Έκθεση εξαρτημάτων, ημιεπεξεργασμένων προϊόντων και αξεσουάρ βιομηχανίας επίπλων Sicam πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον περασμένο Οκτώβριο στο Πορντενόνε της Ιταλίας. Την έκθεση επισκέφθηκαν  περισσότεροι από 16.000  επισκέπτες, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των εκθετών, ενώ οι εκθέτες έφθασαν τους 500. Περίπου το 70% των επισκεπτών  ήταν από την Ευρώπη, ενώ το 21% από ασιατικές χώρες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάσθηκαν όλες οι καινοτομίες στην κατασκευή επίπλων, αλλά και όλες οι νέες τάσεις που θα επικρατήσουν στο χώρο. Επίσης, για άλλη μια χρονιά έδωσαν το στίγμα τους όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου.

Η σημαντικότερη επιτυχία της φετινής Sicam είναι το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των ξένων επισκεπτών  που προήλθαν από 95 χώρες, διατηρώντας εξίσου υψηλό το επίπεδο των επισκεπτών όπως και την περυσινή χρονιά.

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης,  κ. Carlo Giobbi, δήλωσε σχετικά:'' Η SICAM επιβεβαίωσε για άλλη μια χρονιά το ρόλο που διαδραματίζει στις διεθνείς αγορές, κυρίως όσον αφορά την προώθηση αναδυόμενες οικονομιών».

Με το 35% του ενδιαφέροντος να προέρχεται από το εξωτερικό,  η SICAM εξακολουθεί να αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός για την ιταλική βιομηχανία επίπλων. O  οργανωτής της έκθεσης, κ Giobbi δήλωσε, μεταξύ άλλων: '' Φέτος επισκέφθηκαν την έκθεση οι σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου. Πλέον, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η SICAM αποτελεί ένα από τα βασικότερα γεγονότα του κλάδου επίπλων, το οποίο χρησιμοποιούν  οι επιχειρήσεις για να παρακολουθούν και να ελέγχουν την πορεία του κλάδου διεθνώς.

Η μείωση των επισκέψεων κατά μόλις 6% αποδίδεται στη διεθνή οικονομική κρίση. Ειδικότερα, μπορεί  να εξηγηθεί από την αριθμητική μείωση των εταιριών στον κλάδο, καθώς  και από τον περιορισμό  των ατόμων που επισκέπτονται την έκθεση από κάθε εταιρία.

Η  Sicam 2014 θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό 14-17 Οκτωβρίου, προσδοκώντας ακόμη μεγαλύτερη απήχηση από το κοινό.

GRASS:  Έδωσε το παρόν στη Sicam με νέα καινοτομικά προϊόντα

Με επιτυχία συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στη Sicam η αυστραική εταιρία Grass, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες νέα καινοτομικά προϊόντα, όπως το TiomosandVionaro.

Με πωλήσεις που έφθασαν τα 299 εκατ. ευρώ το 2012, 1.700 άτομα προσωπικό, παρουσία σε 18 χώρες και με περισσότερους από 200 διανομείς των προϊόντων σε 60 χώρες, ο όμιλος εταιριών Grass συγκαταλέγεται στους  παγκόσμιους ηγέτες  στα συστήματα κίνησης (movement systems).  Ως οδηγός των εξελίξεων και δημιουργός πρωτοποριακών συστημάτων κίνησης στο χώρο του επίπλου, δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν απήχηση στο κοινό εδώ και 65 χρόνια.  Τα συστήματα κύλισης (slide systems), τα συστήματα αποθήκευσης (drawer systems), οι μεντεσέδες κ.λπ.  που δημιουργεί η Grass, αποτελούν κορυφαία brand names του επίπλου διεθνώς.

 Οι μεντεσέδες TiomosandVionaro έχουν πολλές εφαρμογές, προσφέρουν ευκολία στην εφαρμογή και στη χρήση, σύγχρονη αισθητική και design. Τα Tiomos  αποτελούν το τέλειο  σύστημα κίνησης ( movement system) για την εφαρμογή των τελευταίων τάσεων στο σχεδιασμό επίπλων. Στην Ιταλία, οι μεντεσέδες Tiomos για πόρτες από γυαλί και καθρέπτη αντίστοιχα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά εντυπωσίασε το καινούργιο σύστημα αποθήκευσης (drawer system) Vionaro,  σε συνεργασία με την Elbau, που έκανε το ντεμπούτο του πριν ένα χρόνο στην ιταλική έκθεση. Το σύστημα  αυτό έχει μεγάλη απήχηση σε διάφορες αγορές και προσφέρει τη δυνατότητα για τη χρήση μεγάλης ποικιλίας υλικών για συρτάρια.

SHATTDECOR: Καινούργια καινοτόμα και υψηλής αισθητικής προϊόντα

Η Shattdecor, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην έκθεση Sicam παρουσίασε καινούργιες ιδέες διακόσμησης  και καινοτόμα foil προϊόντα.

Σύγχρονες αποχρώσεις από τη δεύτερη μοναδική συλλογή της εταιρίας  “Unique Colours”, όπως και καινούργιες ιδέες από τη συλλογή «Digital Visions” στο πλαίσιο της  Sicam  παρουσίασε  η Shattdecor, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επισκεπτών από τους χώρους  the timber products and laminates industry.  Προβλήθηκαν ιδιαίτερα τα προϊόντα Marrakesh Walnut, Laramie Pine, και Sibiu Larch. Sanremo Oak και Noce Moscato.

 BLUM: Καινοτόμες λύσεις εξαρτημάτων

Ο αυστριακός κατασκευαστής εξαρτημάτων Julius  Blum παρουσίασε στη Sicam καινοτόμες λύσεις εξαρτημάτων που προσφέρουν άνεση στο χρήστη, σε όλο το σπίτι, και  ιδιαίτερα σε κουζίνες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των προϊόντων: AVENTOS HK-XS και Clip top Blumotion.

Το AVENTOS HK-XS είναι μια νέα προσθήκη στο σύστημα ανύψωσης της Blum.  Συμπληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα που περιλαμβάνει την Aventos HF για σπαστό μέτωπα,  την AVENTOS HS για τα μεγάλα μέτωπα, το Aventos HL για την κάλυψη ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και τα Aventos HK – AVENTOS HK-S για ανελκυστήρες. Το AVENTOS HK-XS βασίζεται σε ένα νέο είδος κατασκευής και είναι ιδανικό για εγκατάσταση πάνω από ψυγεία και τροφοθήκες ή ντουλάπια με μικρό βάθος.

 Η νέα άρθρωση Clip top Blumotion χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα των μοντέλων  της Blum και είναι πλέον διαθέσιμη και με γωνία ανοίγματος 107 °. Η νέα άρθρωση συμπληρώνει ιδανικά το υπάρχον πρόγραμμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάχη πόρτας  μόλις μόνο 15 χιλιοστά.

 HETTICH: 125 χρόνια από την ίδρυσή της με ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα Έμφαση στις συρόμενες πόρτες-βελτιώσεις σε μεντεσέδες-πορτάκια

 Ο όμιλος εταιριών Hettich γιορτάζει φέτος την επέτειο 125 χρόνων από την ίδρυσή του και προσφέρει 125.000 δολάρια σε κοινωφελείς σκοπούς, με την υποστήριξη του προσωπικού της. Επίσης, ο όμιλος, στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Sicam παρουσίασε πολλά από τα προϊόντα της, δίνονται έμφαση στα συστήματα ολίσθησης. Η χρήση της ολίσθησης στα προϊόντα κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη μορφή συρόμενης πόρτα σε αυτοκίνητα, σε υπολογιστές tablet ή smart phones. Επιπλέον, κερδίζουν έδαφος οι συρόμενες πόρτες σε έπιπλα ή ως διαιρέτες δωματίων στο σπίτι και το γραφείο. Οι συρόμενες πόρτες προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών για την τοποθέτηση των επίπλων, παρέχοντας εργονομική και ανεμπόδιστη πρόσβαση. Στο πλαίσιο αυτό, η Hettich, μεταξύ άλλων προϊόντων,  παρουσίασε στη Sicam  το σύστημα ολίσθησης  «Slide it. Love it».  Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην έκθεση και το καινοτόμο « Push to open Silent for ArchiTech drawers» (Πιέστε για να ανοίξετε Αθόρυβο σύστημα ανοίγματος) για ArciTech συρτάρια.

KRONOSWISS: Ευρεία γκάμα προϊόντων, ποικιλία, σεβασμός στο περιβάλλον

Ο Ελβετικός οίκος  Kronoswiss ιδρύθηκε το 1966 στο Μenzau της Ελβετίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών κολοσσών του κλάδου επεξεργασίας ξύλου και συνθετικών δαπέδων Laminate με μεγάλο πλεονέκτημα την άριστη ποιότητα του, τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων του  και τον οικολογικό του χαρακτήρα.

Η νέα σειρά δαπέδων του οίκου «Panorama Collection Touch» κυκλοφορεί στην αγορά με το σλόγκαν «φυσικό και αυθεντικό», καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβει κάποιος οπτικά αλλά και με την αφή αν είναι αληθινό ξύλο ή όχι. Η σειρά διατίθεται σε 25 χρώματα, αλλά και σε άλλα 8 με την τροποποιημένη επιφάνεια VL Supersoft. O συνδυασμός ξύλου με τη νέα λευκή πορσελάνη δημιουργεί πρωτότυπους χρωματικούς συνδυασμούς για να ικανοποιήσουν και το πιο απαιτητικό γούστο. Η νέα σειρά, καθώς και άλλα προϊόντα του οίκου παρουσιάσθηκαν και στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Sicam.