Βραβευμένο έπιπλο από BauBuche!

Πιο συγκεκριμένα ένα έπιπλο το οποίο είναι κατασκευασμένο από το καινοτόμο υλικό της Pollmeier, BauBuche, κέρδισε το Γερμανικό βραβείο σχεδιασμού στην κατηγορία των υλικών.

Έπειτα από χρόνια που στα εν λόγω βραβεία πρωταγωνιστούσαν το ατσάλι, το γυαλί, αλλά κι άλλα σύνθετα υλικά, φαίνεται πως ήρθε η ώρα του κλασικού και διαχρονικού ξύλου. Για την ακρίβεια το έπιπλο που ξεχώρισε τα γερμανικά βραβεία σχεδιασμού στην κατηγορία των υλικών, ήταν κατασκευασμένο από το πρωτοποριακό υλικό BauBuche της Pollmeier. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υψηλής τεχνολογίας, του οποίου η βάση είναι η οξιά και είναι κατάλληλο τόσο για ξύλινες κατασκευές, όσο και για την δημιουργία ποιοτικών επίπλων, αλλά και ειδών εσωτερικής διακόσμησης. Το BauBuche, είναι κατασκευασμένο από οξιά και καπλαμά, υλικά τα οποία έχουν δεθεί μεταξύ τους περίτεχνα και έχουν κολληθεί σε πρέσα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό εμφανισιακά, αλλά και τρομερά ανθεκτικό σε βάθος χρόνου.

Το έπιπλο που βραβεύτηκε ήταν μια τραπεζαρία με εξαιρετικό design και φινίρισμα, η οποία είχε σχεδιαστεί από τον βιομηχανικό σχεδιαστή Moritz Putzier από το Αμβούργο. Η επιφάνεια της τραπεζαρίας είναι εξαιρετικά λεπτή, η οποία ακουμπάει σε μια περίτεχνη μεταλλική κατασκευή κι εκείνη με τη σειρά της σε μαύρα «πόδια». Αυτές οι χρωματικές αντιθέσεις δίνουν την εντύπωση ότι η τραπεζαρία αιωρείται εξ ου και το όνομα LEVO, το οποίο στα Λατινικά σημαίνει αιωρούμαι. Το LEVO κατέκτησε την πρώτη θέση από τους κριτές στην κατηγορία των υλικών.