Interzum 2019: Μοναδική, καινοτόμα, εντυπωσιακή!

Για ακόμα μια χρονιά η φαντασμαγορική έκθεση συγκέντρωσε 74.000 κλαδικούς επισκέπτες, οι οποίοι θέλησαν να μάθουν όλες τις νέες τάσεις της βιομηχανίας ξύλου και επίπλου.

Η interzum, είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για την παραγωγή επίπλων και το interior design, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία και έκλεισε τις πύλες της στις 24 Μαΐου 2019 με εξαιρετικά αποτελέσματα. Για τέσσερις ολόκληρες μέρες, η interzum αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κατασκευαστές κ.α., στην οποία παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τάσεις κάθε κλάδου, αλλά και το μέλλον στο σχεδιασμό των επίπλων. 

1.805 εκθέτες από 60 χώρες!

Ανέκαθεν η interzum σημείωνε εξαιρετικά νούμερα, τόσο σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα, όσο και την συμμετοχή των επαγγελματιών εκθετών. Αυτή τη φορά 1.805 εκθέτες από 60 χώρες (το 2017 υπήρχαν 1.732 εκθέτες από 59 χώρες), παρουσίασαν όλες τους τις καινοτομίες στον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο, η έκταση του οποίου αγγίζει τα 190.000 τετραγωνικά μέτρα. Εκτός από την αύξηση του αριθμού των εκθετών, η εμπορική έκθεση βελτίωσε ακόμα περισσότερο το διεθνή της χαρακτήρα. Το ποσοστό των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε σε περίπου 75 % (2017: 73 %), με το συνολικό νούμερο να ανέρχεται σε 74.000 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 55.000 προέρχονταν από χώρες εκτός Γερμανίας. Όπως άλλωστε δήλωσε κι ο Gerald Böse, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Koelnmesse, διοργανώτριας εταιρείας, «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι καθότι κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τους 70.000 επισκέπτες, επίτευγμα που θα το θυμόμαστε για αρκετό καιρό». 

Συνεχής ανάπτυξη

Με τους εξαιρετικούς αριθμούς της φετινής έκθεσης, η interzum συνέχισε την επιτυχημένη της πορεία. Ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 28% συγκριτικά με το 2015, ενώ η ατμόσφαιρα στις αίθουσες του εκθεσιακού χώρου ήταν εξαιρετική: εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την έκθεση.

Κάτι που αντικατοπτρίστηκε από τον αυξανόμενο αριθμό των συμμετεχουσών εταιρειών, οι οποίες επιβεβαίωσαν την ηγετική θέση της interzum ως την πρώτη εμπορική έκθεση του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα με τους επισκέπτες από τη Γερμανία, ισχυρή παρουσία είχαν επισκέπτες από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημαντικές αυξήσεις σημειώθηκαν στους επισκέπτες από την Ασία (+22%), με ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη από την Κίνα (+ 48%), καθώς και από την Κεντρική και Νότια Αμερική (+24%), με τις εμπορικές επαφές των εταιρειών να είναι αυξημένες και αρκετά προσοδοφόρες, όπως ανέφεραν και οι εκθέτες. 

Με το βλέμμα στο μέλλον!

Για ακόμα μια χρονιά η interzum απέδειξε εντυπωσιακά ότι δεν είναι μόνο μια εμπορική έκθεση για τον επαγγελματία, αλλά ένα πλήρες event που μας αποκαλύπτει πως θα είναι το προσεχές μέλλον μας, παρουσιάζοντάς μας όλα τα νέα και τις καινοτομίες, τόσο στο τομέα των υλικών όσο και των διαδικασιών παραγωγής. Με ποικίλο φάσμα εκδηλώσεων και συνεδρίων, παρουσιάστηκαν όλα τα καινοτόμα θέματα που θα καθορίσουν την πορεία των εξελίξεων στους τομείς της διαβίωσης, της εξατομίκευσης, της ενεργειακής αποδοτικότητας, του φωτισμού, κι άλλων τομέων της καθημερινότητάς μας. 

Η interzum 2019 σε απόλυτους αριθμούς

• 1.805 εκθέτες από 60 χώρες 

• 356 εγχώριοι εκθέτες 

• 1.449 εκθέτες από χώρες εκτός Γερμανίας, με τις ξένες εταιρείες να αντιπροσωπεύουν το 80% των συνολικών εκθετών

• 74.000 επισκέπτες από 152 χώρες 

Η επόμενη interzum θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2021 στην Κολωνία.