Εντυπωσίασε το Salone Del Mobile 2015

Εντυπωσίασε το Salone Del Mobile 2015

Για 54η φορά το Salone Del Mobile εντυπωσίασε τους επισκέπτες του, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν πλήθος δημιουργιών οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον.

 

Όπως διατύπωσαν και οι ειδικοί τα εκθέματα τα οποία παρουσιάστηκαν στην παγκόσμια έκθεση επίπλου Salone Del Mobile, ήταν κομμάτια σπάνιας ποιότητας και εξαιρετικού σχεδιασμού.

Για το λόγο αυτό η έκθεση προσέλκυσε 310.480 επισκέπτες, νούμερο αρκετά κοντά με την έκθεση του 2013.

Για την ακρίβεια το 69% των επισκεπτών ήταν από χώρες του εξωτερικού και από αρκετά «δυνατές» αγορές στο τομέα του design και των κατασκευών, κάτι που αποδεικνύει την επιρροή και το impact που έχει το Salone Del Mobile στις διεθνείς αγορές, τάση που ενίσχυσε και η παρουσία Ρώσων εκθετών. Αυξημένος όμως ήταν και ο αριθμός εκθετών από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Σαουδικής Αραβίας, του Λιβάνου, αλλά και της Αιγύπτου. Την επιτυχία της Salone Del Mobile σχολίασε κι ο Roberto Snaidero, πρόεδρος της έκθεσης, ο οποίος ανέφερε: «Οι συμμετέχουσες εταιρείες είναι τρομερά ευχαριστημένες από την παρουσία του κόσμου, αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι επισκέπτες για το πλήθος εκθεμάτων που παρουσίασαν».

Το παρόν στην έκθεση έδωσε κι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα στηρίξει ενεργά των τομέα του σχεδιασμού και των κατασκευών, τόσο εφαρμόζοντας πολιτικές ανάπτυξης, όσο και με την προώθηση διεθνών εκθέσεων και δραστηριοτήτων. Πέρα από τον κύριο Renzi, το παρόν έδωσαν και πλήθος πολιτικού κόσμου.

 

Και η Ford στο  Salone Del Mobile

Όσο κι αν σας κάνει εντύπωση ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας συμμετέχει στη μεγαλύτερη έκθεση του είδους εδώ και πολλά χρόνια. Με τη συμμετοχή αυτή η Ford αποδεικνύει σε ένα διαφορετικό κοινό από αυτό που έχει συνηθίσει να απευθύνεται, την ευρηματικότητα, την καινοτομία αλλά και τις ευαισθησίες που χαρακτηρίζουν το σχεδιασμό των προϊόντων της.

Και επειδή όπως είπαμε απαγορεύεται σε αυτή την έκθεση να δείξεις αυτοκίνητο, έστω και σε φωτογραφία, ηFord έδωσε μια πρόκληση στους σχεδιαστές της. Όλα τα στούντιο σχεδιασμού της εταιρείας ανά τον κόσμο κλήθηκαν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν αντικείμενα με μαγιά τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εσωτερικού του νέου Ford GT.

Η οποία συμπυκνώνεται στα εξής: Στην αρτιότητα του περιεχομένου, στην καινοτομία και στη συνδεσιμότητα. Οι δημιουργίες των σχεδιαστών της εταιρείας από κάθε γωνιά του πλανήτη μαρτυρούν ευρηματικότητα. Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, ένα τραπέζι γήπεδο ποδοσφαίρου, μια κιθάρα, ένας καναπές, ένα ζευγάρι ηχεία, ακόμη και ένα σετ μαχαιροπίρουνα και εκατοντάδες άλλα αντικείμενα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτοκίνητο. Και όμως παραπέμπουν στο νέο Ford GT αισθητικά.