25 – 27 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η 8η Medwood!

255

Σε κομβικό σημείο της ανάκαμψης του κλάδου και της αγοράς θα πραγματοποιηθεί η κλαδική έκθεση Medwood από τις 25 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου στο Metropolitan Expo.

Ο κλάδος της οικοδομής, των κατασκευών και της αγοράς των ακινήτων ανακάμπτει σημαντικά, έπειτα κι από τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τις συμμετοχές μεγάλων εταιρειών στην 8η Medwood.

Η 3ετής αναστολή του Φ.Π.Α. (έως το τέλος του 2022 και ισχύει αναδρομικά) δίνει μια ξεχωριστή ώθηση στην οικοδομή, αποδεσμεύοντας παράλληλα μεγάλα project τα οποία είχαν «παγώσει» τα χρόνια των μνημονίων. Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα, το τουριστικό ενδιαφέρον ολοένα και αυξάνεται και μαζί του οι κατασκευές ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και με την αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών μηχανημάτων επεξεργασίας ξύλου – επίπλου, αλλά κι από το γεγονός πως οι μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού από τον συγκεκριμένο τομέα θα έχουν έντονη παρουσία στην 8η Μedwood!

Σημείο συνάντησης όλων των τάσεων και των κλάδων

Με βασικές κατηγορίες εκθεμάτων όλα τα είδη ξύλου, πόρτες, ξύλινα κουφώματα, πατώματα, πέργκολες, στέγες, σκίαση, decking, διακοσμητικές επιφάνειες, επενδύσεις εσωτερικού, εξωτερικού χώρου, συστήματα επίπλου κουζίνας, υλικά επιπλοποιίας, η Medwood προσφέρει λύσεις και προτάσεις σε όλους τους συναφείς τομείς δόμησης, ανακαίνισης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που ανταποκρίνονται στα σύγχρονα περιβαλλοντικά κριτήρια και στις προδιαγραφές ποιότητας έχοντας ως βασικό πρωταγωνιστή το ξύλο.

Σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις!

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες φέρνουν την αρχιτεκτονική και το design στο επίκεντρο, παρουσιάζοντας παράλληλα τις νέες τάσεις, αλλά και καινοτόμα υλικά. Πιο συγκεκριμένα:

  • Workshops

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα χωρητικότητας 250 ατόμων, οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να προσκαλέσουν τους πελάτες τους να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων, νέες υπηρεσίες για το επαγγελματικό κοινό και οτιδήποτε νεότερο επιτάσσει η τεχνολογία στον κλάδο. Μέσα σε 40 λεπτά οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα μέσω των παρουσιάσεων να ενημερωθούν για κάθε τι καινούργιο έχει να τους προσφέρει ο κλάδος τους.

  • Ημερίδα αρχιτεκτονικής: Wood in Architecture

Η ημερίδα αρχιτεκτονικής, «Wood in Architecture» θα φιλοξενήσει κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τον αρχιτεκτονικό κλάδο, όπου την επιμέλεια έχει η Design Ambassador. Λίγο καιρό πριν ίσως κάποιοι να θεωρούσαν το ξύλο ένα υλικό από το παρελθόν, καθώς είχε αντικατασταθεί από μοντέρνα υλικά όπως το μπετόν και το ατσάλι. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Εξελιγμένο πλέον, μέσα από νέες τεχνικές παραγωγής και με μεγάλα οικολογικά πλεονεκτήματα, το ξύλο έχει μπει για τα καλά ξανά στην σύγχρονη κατασκευή και χρησιμοποιείται πλέον για διάφορες εφαρμογές, από σημαντικούς αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο. Το ξύλο στην αρχιτεκτονική έρχεται να επαναδιατυπώσει την βαθιά και αναγκαία σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, την ενέργεια, την οικονομία και την κοινωνία. Έρχεται να επανασυνδέσει τον ρόλο του αρχιτέκτονα με το ξύλο, ως φυσικό, δομικό και ανακυκλώσιμο υλικό ικανό να ενσωματώνει την χειρωνακτική παράδοση και την υψηλή τεχνολογία. Μια ημερίδα με εξαιρετικό ενδιαφέρον και επιφανείς ομιλητές από το κλάδο της αρχιτεκτονικής που θα ενθουσιάσει!

ARTS & CRAFTS: Βιομηχανικός Σχεδιασμός VS Χειρωνακτική Παραδοσιακή Πρακτική

Αφετηρία: Το ξύλο! Έμπνευση: Η παράδοση! Χώρος: Τα μικρά εργαστήρια! Αποτέλεσμα: Ταπεινά αντικείμενα της προ-βιομηχανικής εποχής, η επαφή με τη φύση και η ψυχική ικανοποίηση που προσφέρει η αυθεντική ομορφιά του παραγόμενου αντικειμένου! Ένας τομέας όπου αναδεικνύεται το μεράκι, η τεχνογνωσία και η δυνατότητα αυτών των αντικειμένων να ενισχύσουν τις ρομαντικές αξίες της φύσης μέσα σε χώρους σύγχρονης αισθητικής! Μοναδικές δημιουργίες ξύλου από Έλληνες παραγωγούς και τεχνίτες επεξεργασίας ξύλου, θα φιλοξενηθούν σε έναν ειδικά φωτιζόμενο εκθεσιακό χώρο υψηλής αισθητικής, συνολικής επιφάνειας 200τμ.