Σταθερά οικονομικά αποτελέσματα για την EGGER, με αισιόδοξες προοπτικές!

Η Egger «έκλεισε» το οικονομικό έτος 2019/2020 με πωλήσεις 2,83 δισεκατομμυρίων ευρώ (-0,4%) και EBITDA 424,4 εκατομμυρίων ευρώ (-0,1%).

Το οικονομικό έτος ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου 2020 σε μια ομολογουμένως δύσκολη καμπή για την παγκόσμια οικονομία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο τα οικονομικά στελέχη της EGGER αναφέρουν πως τους προηγούμενους 11 μήνες η εταιρεία σημείωσε μια εξαιρετική πορεία. Επιπλέον, η EGGER επένδυσε ποσό ρεκόρ, που άγγιξε τα 531,4 εκατομμυρίων ευρώ σε υπάρχουσες και νέες εγκαταστάσεις. Η οικογενειακή επιχείρηση με τη σταθερή οικονομική της βάση, την παγκόσμια παρουσία, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τον υψηλό επαγγελματισμό των εργαζομένων της βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την επιχειρηματική μας ανάπτυξη από τον Μάιο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020. Ανταποκριθήκαμε γρήγορα στις προκλήσεις της πανδημίας και στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την καταπολέμησή της. Τις οικονομικές επιπτώσεις ως εταιρεία τις βιώσαμε μόνο για ένα μήνα», εξηγεί ο Thomas Leissing, Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου. Συνολικά, ο Όμιλος είχε έσοδα 2,831,5 εκατ. Ευρώ (-0,4% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος) και EBITDA 424,4 εκατ. Ευρώ (- 0,1% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος). Το περιθώριο EBITDA ήταν 15,0%, το ίδιο με το προηγούμενο έτος.

Συνεχείς επενδύσεις!
Περίπου 10.100 εργαζόμενοι της EGGER συνέβαλαν για αυτά τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους, με την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας να αγγίζει τα 8,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Σημαντικό γεγονός της προηγούμενης οικονομικής χρονιάς ήταν και οι επενδύσεις του ομίλου οι οποίες άγγιξαν τα 531,4 εκατ. ευρώ, με την πανδημία του κορονοϊού να επιβραδύνει ελαφρώς τις επενδύσεις της EGGER. Υπήρξαν περιφερειακές διαφορές στον οικονομικό αντίκτυπο λόγω διαφορών στην εξάπλωση του ιού και των μέτρων που ελήφθησαν σε εθνικό επίπεδο για την καταπολέμησή του. Ενώ οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη μειώθηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019/2020, οι πωλήσεις στην Κεντρική Ευρώπη αυξήθηκαν ελαφρά και στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και της Αμερικής, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στα highlight της χρονιάς όμως κατατάσσεται κι η λειτουργία του 19ου εργοστασίου παραγωγής στο Biskupiec της Πολωνίας, καθώς και η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της EGGER στη Βόρεια Αμερική, η οποία προχωρά σύμφωνα με το πλάνο, όπως ανέφερε κι ο Walter Schiegl, Διευθυντής του τμήματος της EGGER, Management Production & Technology.