Πτώση στις εισαγωγές τροπικής ξυλείας στην ΕΕ

Σε ποσοτικούς όρους, οι εισαγωγές τροπικής ξυλείας από την ΕΕ μειώθηκαν κατά 16% σε τους πρώτους έντεκα μήνες του 2020. Οι εισαγωγές μειώθηκαν απότομα από όλες τις μεγάλες χώρες εφοδιασμού: κατά 18% από το Καμερούν, 13% από τη Βραζιλία, 13% από τη Γκαμπόν, 13% από τη Μαλαισία, 18% από το Κονγκό, 28% από την Ακτή του Ελεφαντοστού και 22% από την Γκάνα.

Ωστόσο, το Εκουαδόρ αντιστάθηκε στην πτωτική τάση, με τις εισαγωγές από την  ΕΕ να αυξάνονται κατά 10%. Τα περισσότερα είχαν προορισμό τη Δανία λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ανεμογεννήτριες. Οι εισαγωγές από την Ινδονησία αυξήθηκαν επίσης ελαφρά, κατά 14%, αλλά αυτό ακολουθεί μείωση κατά 66% το 2018.

Η μείωση των εισαγωγών τροπικής ξυλείας κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του 2020 αντικατοπτρίστηκε από παρόμοια μείωση των εισαγωγών τροπικών καλουπιών / decking στην ΕΕ.

Οι εισαγωγές αυτές μειώθηκαν συνολικά κατά  8%. Πιο συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά  6% από τη Βραζιλία, 4% από την Ινδονησία, 14% από το Περού, 14% από τη Μαλαισία, 30% από τη Γκαμπόν και 25% από τη Βολιβία.

Οι εισαγωγές τροπικών κορμών στην ΕΕ των 27 μειώθηκαν κατά 23% τους πρώτους έντεκα μήνες του προηγούμενου έτους.

Οι εισαγωγές διατηρήθηκαν αρκετά καλά επίπεδα από τη Δημοκρατία του Κονγκό, με πτώση 10%, αλλά μειώθηκαν απότομα από όλες τις άλλες κορυφαίες χώρες της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένου του Καμερούν (-31), της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (-36 %), DRC (-44%) και Λιβερία (-25%).

Ωστόσο, υπήρξε σημαντική αύξηση στις εισαγωγές από δύο μικρότερους προμηθευτές στη Νότια Αμερική, την Παραγουάη (+ 347%) και τη Γουιάνα (+ 38%).