Οι εισαγωγές κόντρα πλακέ από σκληρό ξύλο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το 2020

Παρά την πτώση κατά 18% τον Δεκέμβριο, οι εισαγωγές από κόντρα πλακέ σκληρού ξύλου στις ΗΠΑ έκλεισαν για το 2020 με αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι εισαγωγές από την Κίνα μειώθηκαν κατά 35% το 2020, ενώ οι εισαγωγές από την Ινδονησία και τον Ισημερινό αυξήθηκαν αμφότερες κατά 36%.

Οι εισαγωγές από το Βιετνάμ αυξήθηκαν κατά 17% ενώ από τη Ρωσία και την Καμπότζη ο διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2019. Η μείωση κατά 36% στις εισαγωγές από το Βιετνάμ τον Δεκέμβριο αντιστοιχούσε σε μεγάλο μέρος της πτώσης του μήνα, ενώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία και την Ινδονησία μειώθηκαν επίσης. Παρά τη μείωση σε σχέση με το Νοέμβριο, οι εισαγωγές του Δεκεμβρίου ήταν ελαφρώς καλύτερες συγκριτικά με αυτές του προηγούμενου Δεκεμβρίου.

Οι εισαγωγές δαπέδων σκληρού ξύλου μειώθηκαν το 2020 ενώ οι εισαγωγές συναρμολογημένων δαπέδων αυξήθηκαν

Οι εισαγωγές δαπέδων από σκληρό ξύλο στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 21% το 2020 καθώς οι εισαγωγές από ασιατικούς προμηθευτές μειώθηκαν απότομα. Aπό την Κίνα και τη Μαλαισία μειώθηκαν αμφότερες κατά 53%, ενώ από την Ινδονησία μειώθηκαν κατά 34%.

Οι εισαγωγές από τον μεγαλύτερο προμηθευτή στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, μειώθηκαν μόνο κατά 4% για το 2020. Ο Δεκέμβριος σημείωσε μια υγιή αύξηση των εισαγωγών από τη Μαλαισία, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο επίπεδο του έτους.

Αντίθετα, οι εισαγωγές συναρμολογημένων πάνελ δαπέδων στις ΗΠΑ έκλεισαν το 2020 με αύξηση κατά 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εισαγωγές από το Βιετνάμ αυξήθηκαν κατά 48%, ενώ οι εισαγωγές από την Ινδονησία αυξήθηκαν κατά 28% το 2020. Οι εισαγωγές από την Κίνα μειώθηκαν κατά 18%, ενώ οι εισαγωγές από τον Καναδά αυξήθηκαν κατά 4%. Οι εισαγωγές του Δεκεμβρίου έμειναν σχετικά στα ίδια επίπεδα, με μείωση μόλις 1% .

Οι εισαγωγές χύτευσης μειώθηκαν το 2020

Οι εισαγωγές καλουπιών από σκληρό ξύλο στις ΗΠΑ έκλεισαν το 2020 με μείωση κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι εισαγωγές από τη Βραζιλία μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ. Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 47% , ενώ οι εισαγωγές από την Κίνα μειώθηκαν κατά 28% και από τη Μαλαισία μειώθηκαν κατά 20%. Οι εισαγωγές από τον Καναδά σημείωσαν αύξηση 2% για το έτος.

Οι αριθμοί του Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 16% καθώς μειώθηκαν οι εισαγωγές από όλους τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους. Ωστόσο, παρά την πτώση, οι εισαγωγές του Δεκεμβρίου διατηρήθηκαν 1% υψηλότερες από τον προηγούμενο Δεκέμβριο.