Μια εξαιρετική δουλειά από τους αδελφούς Καραγιάννη και τον αρχιτέκτονα κ. Πρέντζα!

Η επαγγελματική δεινότητα και η τεχνογνωσία της επιχειρήσεως των αδελφών Καραγιάννη για ακόμα μια φορά αναδείχθηκαν, χάρη στην υλοποίηση ενός μοναδικού έργου, όπου με τη συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Πρέντζα Ευστάθιο, ανέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους δευτερεύοντες βοηθητικούς χώρους, μηδενικής χρήσεως σε χώρους παρουσιάσεως και προβολής προϊόντων του οινοποιείο του Κτήματος Τσέλεπου.

Το οινοποιείο είναι μοναδικής ομορφιάς και χρηστικότητας, φυτεμένο μέσα σε 300 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα, είναι πλήρως προσαρμοσμένο στο περιβάλλον και το οικοσύστημα της περιοχής, με στοιχεία τοπικής πελοποννησιακής αρχιτεκτονικής. Υψηλής αισθητικής, αλλά ταυτόχρονα λιτό και λειτουργικό. Η εταιρεία Καραγιάννης μαζί με τον αρχιτέκτονα κ. Πρέντζα, επέλεξαν ο εξοπλισμός του χώρου να εκφράζεται δια του ξύλου ως φυσικού υλικού. Η επιλογή του ξύλου με κατάλληλη επεξεργασία όπως γδάρσιμο, εμποτισμός, βαφή αναδεικνύει την ποιότητα του χώρου και συνδυάζει παράλληλα την σχέση του με την χρήση.

Η επέμβαση συνίσταται στην αύξηση της επισκεψιμότητας του οινοποιείου και αφορά την δημιουργία:
Α. Ανάπλαση της κάβας του οινοποιείου και
Β. Αιθούσης Γευσιγνωσίας

Ο κύριος χώρος που είναι ο καθρέπτης του Οινικού προϊόντος, (κάβα), μεταμορφώθηκε από ένα κλασσικό υπόγειο στοιβαγμένων βαρελιών σε ένα ζωντανό φωτεινό χώρο εκθέσεως ποιοτικών προϊόντων. Το ξύλο και συγκεκριμένα το γδαρμένο έλατο σε φυσική έκφραση, επιλέχθηκε σαν φυσικό υλικό της νέας έκφρασης του προσώπου της κάβας. Η οροφή του χώρου είναι αυτή που έχει το σημαντικότερο ποσοστό επιτυχίας έκφρασης και ανάδειξης συνοδευόμενη και από τις κατασκευές εδράσεως και στοιβάξεως των βαρελιών. Όμως δήλωσε κι ο υπεύθυνος αρχιτέκτονας κ. Πρέντζας, η όλη διαδικασία υλοποιήσεως αυτής της κατασκευής με την κατάλληλη επεξεργασία συναρμογή και άρτια τοποθέτηση δεν θα ήταν εφικτή και πολλαπλά αξιολογήσιμη, εάν δεν υπήρχε η επαγγελματική δεινότητα και η τεχνογνωσία της επιχειρήσεως των αδελφών Καραγιάννη.

Κατασκευή: Καραγιάννης Εφαρμογές Ξύλου
www.efarmoges-xylou.gr
Πρώην Δαβιέ, Καρπενήσι
Τηλ.: 2237024344
E-mail: gd.k@hotmail.com
Αρχιτέκτονας: Ευστάθιος Πρέντζας