Λύσεις τελευταίας τεχνολογίας για κουφώματα από την Sadimac!

Οι πόρτες και τα πλαίσια παραθύρων είναι θεμελιώδη μέρη ενός σπιτιού. Θα πρέπει να διασφαλίζουν την απαραίτητη θερμομόνωση για την εξοικονόμηση ενέργειας και την απαραίτητη ηχομόνωση για τα βέλτιστα επίπεδα άνεσης, παράγοντες που πλέον κρίνονται υποχρεωτικοί σύμφωνα με τα σύγχρονα κατασκευαστικά πρότυπα. Την ίδια στιγμή, τα παράθυρα αποτελούν και μέρος της συνολικής επίπλωσης με το ξύλο να παραμένει η βασική επιλογή σε μία αγορά με αυξητική ζήτηση για μίξη της τεχνολογίας με το design. Κατά συνέπεια, οι εταιρείες κατασκευής ξυλουργικών μηχανημάτων οφείλουν να προσφέρουν προσαρμοζόμενες λύσεις, που δεν είναι πάντα εύκολες στη διαχείριση.

Χάρη στη μακροχρόνια εμπειρία της στις κατασκευαστικές τεχνολογίες που αφορούν σε πόρτες και παράθυρα και μία σφαιρική γνώση της συνολικής διαδικασίας, η SCM αποτελεί έναν ξεχωριστό τεχνολογικό σύμμαχο τόσο για μικρές και μεσαίες εταιρείες, όσο και για μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα. Ο Ιταλικός Όμιλος προσφέρει ένα εύρος από λύσεις για πόρτες και παράθυρα που περιλαμβάνουν ανεξάρτητα μηχανήματα, γωνιακά CNC κέντρα εργασίας, καθώς και ενσωματωμένες λύσεις και γραμμές υψηλής αυτοματοποίησης και παραγωγικότητας. Όλες οι παραπάνω λύσεις έχουν αναπτυχθεί έτσι, ώστε να προσφέρουν ευέλικτες διαδικασίες, δομημένες για μικρές παρτίδες, που φυσικά δεν θυσιάζουν τα πλεονεκτήματα της βιομηχανικής παραγωγής.

Η Sadimac αποτελεί τον επίσημο αντιπρόσωπο της SCM στη Βόρεια Ελλάδα και μπορεί να προσφέρει προτάσεις, υποστήριξη και τεχνογνωσία σχετικά με όλες τις λύσεις της SCM. Μπορείτε να επισκεφτείτε το site της εταιρείας στο www.sadimac.com ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 23940 20577.

ΡΑΜΠΟΤΕΖΑ: “SUPERSET NT”, ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ

Απλή, καινοτόμα και εργονομική, η νέα superset nt είναι η ιδανική ραμποτέζα για να εκτελέσει μεγάλης ποικιλίας προφίλ για πόρτες και παράθυρα. Η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οδήγησαν στην πρόσθετη βελτίωση του συγκεκριμένου μοντέλου, δημιουργώντας ένα μηχάνημα ακόμη πιο ευέλικτο και με αυξημένη παραγωγικότητα.

Η κονσόλα eyeM, με οθόνη touch screen 21,5’’, έχει πλέον ενσωματωθεί στη βάση της μηχανής για να παρέχει τη βέλτιστη υποστήριξη του χειριστή κατά τον προγραμματισμό.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος Mobile PC, υποστηριζόμενος από το λογισμικό Maestro active 4-side, επιτρέπει την πλήρη διαχείριση όλων των λειτουργιών του μηχανήματος: ρύθμιση αξόνων και του τροφοδοτικού συστήματος, απλοποιημένο προγραμματισμό χάρη στην εισαγωγή εικόνων προφίλ, λεπτομερείς αναφορές για τη χρήση του μηχανήματος, εικονίδια για προγραμματισμό, εξατομικευμένη διάταξη της μηχανής.

Η προσαρμογή του universal άξονα πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά: η διάταξη των αξόνων (οριζόντια, κάθετα και με περιστροφή) πραγματοποιείται με ηλεκτρονικό έλεγχο για γρήγορο σετάρισμα χωρίς λάθη.

Η συνολική διάταξη της μηχανής έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να επιτρέπει στο χειριστή να εργάζεται σε εργονομικές και ασφαλείς συνθήκες.

SCM Superset nt – Automatic throughfeed moulders

SCM superset nt – automatic throughfeed moulder with MOBILE PC new control

Κέντρα εργασίας για πόρτες και παράθυρα

Η οικογένεια CNC κέντρων εργασίας accord ενσωματώνεται εξαιρετικά μέσα στη διαδικασία ευέλικτης παραγωγής για πόρτες και παράθυρα. Ο έλεγχος και ο προγραμματισμός διασφαλίζονται από το λογισμικό Maestro active cnc που υποστηρίζει συγκεκριμένες εφαρμογές για την επεξεργασία ξύλου μασίφ. Μεταξύ των πολλών προτερημάτων του είναι και η νέα IoT λύση της SCM, το Maestro connect, το οποίο είναι έτοιμο να αλλάξει το μέλλον στην επεξεργασία ξύλου, σε πλήρη αρμονία με τις νέες απαιτήσεις του Industry 4.0.

accord wd


Η συγκεκριμένη καινοτόμα λύση επιτρέπει τον αυτόματο κύκλο φόρτωσης και εκφόρτωσης των μασίφ κομματιών (όπως σε κατασκευές για πόρτες και παράθυρα). Η δυνατότητα χρήσης της μηχανής σε γραμμή παραγωγής ή αυτόνομα χαρακτηρίζει το “accord wd” ως το πλέον ευέλικτο μηχάνημα στην κατηγορία του.

Το “accord wd” προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στην παραγωγή για πόρτες και παράθυρα: ηλεκτροάξονας υψηλής ισχύος, που διασφαλίζει υψηλές ταχύτητες εργασίας και εξαιρετικής ποιότητας τελικό αποτέλεσμα, η αποθήκευση εργαλείων στην ουσία υποστηρίζει έως 72 εργαλεία τα οποία είναι έτοιμα προς χρήση ανά πάσα στιγμή. Και ας μην ξεχνάμε το τραπέζι εργασίας MATIC και τη μονάδα πολλαπλών χρήσεων BRC. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην παραγωγικότητα και την ευελιξία.

accord 42 fx

Η νέα πρόταση στην οικογένεια της “accord”, το μοντέλο “accord 42 fx”, είναι μία ιδανική λύση τόσο για μονάδες που κατασκευάζουν πόρτες και παράθυρα, όσο και για αυτές που κατασκευάζουν πόρτες και σκάλες. Περιλαμβάνει αυτόματο τραπέζι εργασίας το οποίο, χάρη στην πολυχρηστικότητά του, είναι ιδανικό για μονάδες με απαιτήσεις υψηλής παραγωγικότητας σε ποικίλες παρτίδες.

Το βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου κέντρου εργασίας είναι η ΔΙΠΛΗ ενωμένη μονάδα εργασίας που αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες φρεζαρίσματος 3 και 5 αξόνων.

Η εναλλασσόμενη χρήση δύο μονάδων φρεζαρίσματος κατεβάζει κατακόρυφα τους χρόνους: όσο η μία μονάδα εργάζεται, η άλλη κάνει αλλαγή εργαλείου σε κενό χρόνο. Επιπρόσθετα, η δυνατότητα εργασίας με δύο ίδιες μονάδες (και οι δύο με ίδιο αριθμό αξόνων, 3 ή 5) ταυτόχρονα, επιτρέπει υψηλή παραγωγικότητα χωρίς την απώλεια της ευελιξίας, κάτι που μόνο τα κέντρα εργασίας μπορούν να εγγυηθούν.

SCM Accord wd – CNC Machining cell for flexible manufacturing of doors and windows

SCM accord 42 fx – cnc machining centre

Εξαιρετικό αποτέλεσμα λείανσης & φινιρίσματος με τις τεχνολογίες της SCM

Το dmc system t είναι ιδανικό τριβείο για πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια από κουζίνες και ξύλινα πάνελ. Εξασφαλίζει εξαίρετα αποτελέσματα σε κάθε λειτουργία λείανσης και φινιρίσματος, καθώς είναι εξοπλισμένο με τις πλέον επαναστατικές τεχνολογίες της dmc. Έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις παραγωγικές ανάγκες για μεσαίες και μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως ανεξάρτητη μηχανή ή ενσωματωμένο μέσα σε αυτόματες γραμμές παραγωγής.

Τα τριβεία dmc system t είναι εξοπλισμένα με μία μονάδα ηλεκτρονικού ταμπόν EPICS, ιδανικό για ευαισθησία και ακρίβεια.

Ο συνδυασμός με τις γραμμές βαφείων Superfici δίνει ένα απόλυτα αποδοτικό αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών ποιότητας στην ευέλικτη παραγωγή για πόρτες και παράθυρα: οι επιφάνειες οφείλουν να είναι λείες και ομοιόμορφες, χωρίς καμία ατέλεια. Η καλή προετοιμασία της πρώτης ύλης διευκολύνει τα μεταγενέστερα στάδια και προσδίδει πλεονεκτήματα σε ποιοτικό και οικονομικό επίπεδο.

Στις γραμμές βαφής Superfici η εισαγωγή ενός πολυχρηστικού, αξιόπιστου, ρομποτικού συστήματος, όπως το Maestro, απλοποιεί τη διαχείριση μικρών παρτίδων παραγωγής. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει την παραγωγική συνέχεια, τυπικό γνώρισμα των ρομποτικών λύσεων. Σημειώστε εδώ και τη δυνατότητα ταχείας αλλαγής χρώματος με μειωμένη φύρα υλικών, και γίνεται ξεκάθαρο γιατί ένα ρομποτικό σύστημα καλύπτει πλήρως την παραγωγή με προσαρμοσμένα φινιρίσματα, για τη διαχείριση πλήθους μικρών παραγγελιών με διαφορετικές προδιαγραφές.

Το ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συστήματα εφαρμογής πεπιεσμένου αέρα ή ηλεκτροστατικά και προσαρμόζεται σε ποικίλες απαιτήσεις επίστρωσης. Τα βασικά οφέλη από τη χρήση μιας ρομποτικής ανθρωπομορφικής γραμμής Maestro είναι: μειωμένοι χρόνοι παραγωγής, ομοιογενής και σταθερή ποιότητα εφαρμογής, η οποία δύσκολα επιτυγχάνεται χειροκίνητα, βελτιωμένο έλεγχο της ποσοτικής παραγωγής και, άρα, εξοικονόμηση πρώτης ύλης σε βαφές/βερνίκια, εύκολος και ευέλικτος ρομποτικός χειρισμός.

Το ρομπότ ψεκασμού ενσωματώνεται ιδανικά σε γραμμές επικάλυψης που μπορούν, για παράδειγμα, να περιλαμβάνουν την περιστροφή του ξύλου εργασίας πάνω στο σύστημα μεταφοράς, για το ψέκασμα και των δύο όψεων, ή με τη χρήση δύο αντίθετα τοποθετημένων ρομπότ, περίπτωση που δικαιολογείται από τις ανάγκες παραγωγής. Το ρομπότ συχνά επιλέγεται σε ολοκληρωμένες γραμμές που περιλαμβάνουν και συστήματα ξήρανσης, ακόμη και στα πιο εξελιγμένα από αυτά με τεχνολογία μικροκυμάτων που μειώνουν σημαντικά τους κύκλους παραγωγής, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στις συνολικές δυνατότητες του εργοστασίου.

SCM dmc system t – sanding denibbing and orbital crossgrain finishing in one sander

superfici – robot maestro -high level complete finishing solution for window frames


Συναρμολόγηση

Το action m είναι η λύση τελικού σταδίου για μονάδες που κατασκευάζουν πόρτες και παράθυρα και απαιτούν μεγάλη ευελιξία και ευκολία στη χρήση. Η μηχανή πρεσάρει και κολλάει κάθε είδους σύστημα παραθύρων: παράθυρα, παραθυρόφυλλα με περσίδες, παντζούρια και μασίφ πόρτες.

Ο κάθετος υδραυλικός σφιγκτήρας ξεχωρίζει για τη δομή υψηλής ακαμψίας του, τον απόλυτο παραλληλισμό όταν κινεί τη δοκό πίεσης και ο οποίος διασφαλίζεται από ένα συγχρονισμένο σύστημα κίνησης και μία σταθερή πίεση εργασίας χάρη στο υδραυλικό του σύστημα.

SCM – action m – vertical hydraulic clamp for wood windows and doors