Επιτυχημένο το 1ο Webinar του ΕΠΙΠΛΕΟΝ!

Ο κορονοϊός έθεσε νέα δεδομένα για την καθημερινότητά μας, αλλά και για τον τρόπο που θα σχεδιάζουμε πλέον τους χώρους εργασίας μας, και διαβίωσής μας.

Τα αντιμικροβιακά υλικά, αλλά και η τεχνολογία που τα περιβάλλει είναι πλέον στο προσκήνιο, για να απολαμβάνουμε χώρους χωρίς μικρόβια και ιούς, οι οποίοι παράλληλα ενισχύουν την αισθητική. Στο webinar αναδείχθηκαν όλες οι πτυχές της αντιμικροβιακής προστασίας και της αναγκαιότητάς τους στην μετά-Covid-19 εποχή.

Έπειτα από τον χαιρετισμό της κα. Αγγελοπούλου, Διευθύνουσας Συμβούλου της Medexpo, το λόγο πήρε ο Δρ. Γεώργιος Νταλός, Τεχνολόγος Ξύλου – Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Ο κ. Νταλός μίλησε για τα νέα καινοτόμα υλικά και τεχνολογίες για την απολύμανση ξύλου και επίπλου, προκλήσεις και ευκαιρίες. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών πειραμάτων που διεξήχθησαν σε διάφορα είδη ξύλου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δρ. Ιωάννης Γιαβάσης, Αναπληρωτής καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων και Μικροβιακών Ζυμώσεων, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το θέμα της ομιλίας του κ. Γιαβάση ήταν η μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης νανοϋλικών σε ξύλινες ή άλλες επιφάνειες και ποιοτικός έλεγχος αντοχής ξύλου-επίπλου σε σχέση με την μικροβιακή μόλυνση ή αλλοίωση από βακτήρια και μύκητες.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ομιλία του CEO της Ι.Κ Κατσαράς, Γιάννη Κατσαρά, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αντιβακτηριακή τεχνολογία στις Ξυλουργικές Κατασκευές κι απάντησε σε μια σειρά κομβικών ερωτημάτων όπως:

–  Πόσο περιορίζει τις αισθητικές ή διακοσμητικές επιλογές ενός μελετητή η αναγκαιότητα για υψηλό επίπεδο αντιβακτηριακής προστασίας;

– Πώς μπορούν οι ξυλουργικές κατασκευές να συμβάλουν στην αντιβακτηριακή προστασία ενός χώρου, ποια η σχέση αντιβακτηριακής προστασίας και λοιπών αναγκαίων προδιαγραφών και ξυλουργικής εφαρμογής;

– Υπάρχουν επίπεδα αναγκαίας αντιβακτηριακής προστασίας και πώς αυτά ορίζονται;

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Δρ. Δημήτριος Μόσιαλος, Αναπληρωτής καθηγητής Βιοτεχνολογίας μικροβίων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις έξυπνες επιφάνειες με αντιϊκές ιδιότητες και ποιες οι προοπτικές τους. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες του Webinar είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν τα virtual booth των χορηγών και να παρακολουθήσουν τα ενημερωτικά video τους, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούσαν να οδηγηθούν κατευθείαν στις ιστοσελίδες τους.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως η Medexpo, μια εταιρεία με χρόνια δραστηριοποίησης στο κλάδο των εκθέσεων και συνεδρίων, αλλά και το μοναδικό κλαδικό περιοδικό ΕΠΙΠΛΕΟΝ, θα εκπονήσει μια σειρά εφάμιλλων Webinar, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης του κλάδου. Όσοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν live το Webinar, σας το παραθέτουμε παρακάτω.

Το video του Χρυσού Χορηγού της εταιρείας Ι.Κ Κατσαράς

Το video της εταιρείας Ελευθερίου

Το video της εταιρείας Centrο