Αισιόδοξα μηνύματα από τη ζήτηση τεχνολογίας επίπλων και βιομηχανίας ξύλου

 «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Τα δεδομένα που επεξεργάστηκε το γραφείο μελετών μας επιβεβαιώνουν την «ισχυρή αντίληψη» των τελευταίων μηνών: το 2021 ξεκίνησε πολύ θετικά, με έντονη επέκταση της ζήτησης τεχνολογίας επίπλων και βιομηχανίας ξύλου» ήταν τα λόγια του  Luigi De Vito, πρόεδρου της Acimall (ένωσης που συγκεντρώνει τους Ιταλούς κατασκευαστές τεχνολογιών, εργαλείων και εξοπλισμού για ξύλο και υλικά με βάση το ξύλο).

Το σχόλιο του αυτό αφορούσε στο αποτέλεσμα των πρώτων 90 ημερών του τρέχοντος έτους, με παραγγελίες έως 58% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020. Η τάση των διεθνών παραγγελιών ήταν πολύ θετική, με αύξηση 52%, ενώ η εγχώρια ζήτηση κυριολεκτικά αυξήθηκε, αυξάνοντας κατά 87,8%.

«Ο όρος της σύγκρισης είναι σαφώς μια περίοδος – Ιανουάριος-Μάρτιος 2020 – που επηρεάστηκε έντονα από το lockdown που προκλήθηκε από την παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά παρόλα αυτά, η ανάκαμψη υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες μας, υποστηριζόμενη από τα θετικά μηνύματα που είχαν έρθει το τελευταίο τρίμηνο του 2020», πρόσθεσε ο Ντε Βίτο.