Όταν η κορυφαία ποιότητα υλικών συναντά την υψηλή αισθητική!

Όταν η κορυφαία ποιότητα υλικών συναντά την υψηλή αισθητική!

Σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος χώρος υψηλής αισθητικής για να φιλοξενήσει το νέο κατάστημα γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων. Όλα τα υλικά που απαρτίζουν το κατάστημα, είναι υψηλής ποιότητας, ενώ και η κατασκευή είναι υπεράνω κριτικής. 

Άλλωστε πρωταρχικό ρόλο στο σχεδιασμό αποτέλεσε η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου που θα αγκαλιάζει και τις 5 αισθήσεις και θα μεταφέρει τον πελάτη σε μια νέα γευστική εμπειρία μέσα σε ένα γλυκά εμπνευσμένο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Η διάταξη του χώρου έγινε με τέτοιον τρόπο για την καλύτερη ανάδειξη των προϊόντων της επιχείρησης αλλά και της εξυπηρέτησης του κοινού. 

Η πρόταση σχεδίασης στηρίζεται στην ενίσχυση της κύριας όψης του εσωτερικού του καταστήματος η οποία διαμορφώνεται με διαδοχικές καμάρες (ημικυκλικές κόγχες) προσδίδοντας μία νέα δυναμική στο χώρο. Για να ενισχυθεί η κεντρική αυτή μετωπική προοπτική, η οποία αναδεικνύει ταυτόχρονα τα προϊόντα που είναι διατεταγμένα κατά μήκος των γραμμών διαφυγής, υπάρχουν οι δύο πλευρικές προσβάσεις στις περιοχές εξυπηρέτησης. Η κεντρική αυτή ζώνη τονίζεται επίσης από τις μεταλλικές κατασκευές που τοποθετούνται πλευρικά της εισόδου και οδηγούν τον πελάτη στο εσωτερικό του καταστήματος. 

Το έργο έχει σχεδιαστεί προσεκτικά σε όλες τις πτυχές του, με τις υφές των υλικών να συνδυάζονται αρμονικά με τις μορφές του σχεδιασμού και τις επιλογές φωτισμού, προκειμένου να αποκαλύψουν ένα δημιουργικό παιχνίδι στο χώρο. Η ισορροπημένη ποικιλία χρωμάτων και υφών περιλαμβάνει έναν συνδυασμό όψεων μωσαϊκού, μάρμαρου, ξύλου και μετάλλου, δίνοντας στο χώρο μια εκλεπτυσμένη και ρετρό γοητεία.

Το έντονο σκούρο χρώμα που επιλέγεται στις καμάρες μεταφέρεται και στο σύνολο της όψης και στις κολώνες, συνδυάζεται αρμονικά με την πολύχρωμη ψηφίδα του μωσαϊκού και το απαλό ροζ των τοίχων, δίνοντας την απαραίτητη ένταση στα ανοιχτόχρωμα υλικά του φόντου, ενώ το ξύλο στα ράφια και στο δάπεδο εισάγει μια πιο ζεστή νότα στον χώρο. Την αρχιτεκτονική σύνθεση συμπληρώνει η ξύλινη κατασκευή με ψάθα στο κέντρο της οροφής του καταστήματος αλλά και οι γεωμετρικές κατασκευές πλευρικά της, συμμετέχοντας στο ιδιαίτερο σκηνικό φωτισμού που έχει στηθεί για να ενισχύσει τη συνολική διαμόρφωση. Οι χρυσές μεταλλικές λεπτομέρειες εισάγουν μια αίσθηση πολυτέλειας και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ¨δροσερού¨ σύγχρονου και κομψού χώρο. 

Μποχώτης Ζαχαροπλαστείο, Ιωάννινα
Architects – Interior design : G2lab (Γιώργος & Γιάννης Ευθυμιάδης)
<Φωτογράφος : Δημήτρης Σπύρου
Κατασκευαστής : Γιώργος Τσέλλας 
Μελαμίνες: Kanelli S.A.
Ψυγεία: Αντωνόπουλος
Φωτιστικά: Luminart Αντωνιάδης
Πλακάκια: Merekos art + materials